Yhteystiedot & aukioloajat

Piia, vaaka-aseman hoitaja

Mustankorkean jätekeskuksella ja Laukaan pienjäteasemalla työskentelee monenlaisia osaajia. Meillä tarvitaan niin ympäristöalan ja kierrätyksen osaamista kuin asiantuntemusta biokaasusta, kompostoinnista ja työturvallisuudesta.

TÖISSÄ. Piia on vaaka-aseman hoitaja ja asiakaspalvelija, jonka jätekeskuksen asiakkaat kohtaavat ensimmäisenä vaaka-asemalla – tai ainakin kuulevat hänen äänensä puheyhteyden kautta. Vaaka-asemalla hän vastaanottaa asiakkaat, neuvoo heitä lajittelussa ja jätekeskuksella toimimisessa sekä rahastaa. Hän hallitsee hinnastot, jäteneuvonnan ja hoitaa kaiken vieläpä hymyssä suin, vaikka välillä asiakkaita riittää jonoksi asti. Vaaka-aseman lisäksi Piian voi tavata myös lajittelupihalla ja hänestä ”pihavuorot” ovatkin yksi työn parhaita puolia.

MUSTIKSELLE. Alun perin Piia tuli vaaka-asemalle vajaa 1,5 vuotta sitten kausityöntekijäksi, mutta kesken pestin hänet vakinaistettiin. Agrologiksi opiskelleen Piian houkutteli Mustankorkealle kierto- ja biotalous, joista hän haluaa oppia lisää. Piialla onkin kokemusta opiskelun kautta ruoan alkutuotannosta ja nyt töiden puolesta siitä, miten biojätteistä saadaan kaasua liikenteen käyttöön.

KIERRÄTYS. Kotitalousasiakkaita Piia neuvoo tutustumaan Mustankorkean hinnastoihin jo etukäteen kotona. Kun yhteen kuormaan kerää maksulliset ja toiseen maksuttomat jätteet, ei tarvitse maksaa kierrätyskelpoisesta jätteestä. Piian mielestä mikään teknologinen ratkaisu ei päihitä ruohonjuuritason kierrättämistä – kun kotona lajitellaan, on se parasta luonnonvaroille ja materiaalien hyötykäytölle.

VAPAALLA. Piia kulkee työmatkansa pyörällä tai kävellen läpi vuoden. Hän kuvailee olevansa ”perusliikkuja”, joka tykkää ulkoilusta, lintujen tarkkailusta sekä luontoretkeilystä. Tänä vuonna hän bongasi elämänsä ensimmäisen kapustarinnan! Tulipa pellolla tanssittua pienet voitontanssitkin sen kunniaksi.