Yhteystiedot & aukioloajat

Kuntien oma jäteyhtiö

Mustankorkea Oy on Jyväskylän kaupungin sekä Laukaan ja Muuramen kuntien omistama jätehuoltoyhtiö. Olemme kuntalaisten ja paikallisten yritysten tukena kaikissa jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyvissä asioissa. Keräämme, käsittelemme ja kierrätämme lähes kaikki toiminta-alueellamme syntyvät jätteet.

Mustankorkea on kuntien sataprosenttisesti omistama jäteyhtiö, joka tuottaa kaikki päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut.

Mustankorkea vastaa jätehuollon käytännön toteuttamisesta eli se tarjoaa jätehuoltopalvelut huolehtimalla jätteiden keräyksestä, vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta. Kumppaneidemme kautta huolehdimme myös jätteiden ympäristöystävällisistä kuljetuksista. Palveluihin kuuluvat myös Mustankorkean jätekeskus ja lajittelupiha, kunnissa sijaitsevat hyötykeräyspisteet, aluekeräyspisteet, vaarallisten jätteiden kiinteät vastaanottopaikat sekä kiertävät keräykset.

Omistajakunnissamme asuu yli 167 000 asukasta. Toimintamme on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä, mutta lisäksi jätehuollon kehittämiseen kuuluu ennakkoluulottomuus. Mustankorkea onkin jätteiden kierrätyksen edelläkävijä, ja jalostamme jätteistä muun muassa laadukkaita multatuotteita sekä jatkossa kotimaista biometaania.

Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on kehittää jätehuoltoa kohti kiertotaloutta ja edistää jätteiden lajittelua. Yhdessä pidämme hyvää huolta lähiympäristöstämme, luonnosta ja toinen toisistamme!

Omistajat ja tunnusluvut

81,4 %

Jyväskylä

12,8 %

Laukaa

5,8 %

Muurame

11 200 000

Liikevaihto

222 000

Asukasta toiminta-alueella

100 000

Kävijää jätekeskuksessa vuodessa

28

Työntekijää

8

Kausityöntekijää

Asiakkaat

Mustankorkea vastaa jätehuollon käytännön toteuttamisesta tällä hetkellä kolmen kunnan alueella. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa huolehdimme 167 600 kuntalaisen jätteiden keräyksestä, kuljetuksesta, vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta. Omistajakuntien lisäksi asiakkainamme on kahdeksan keskisuomalaista kuntaa ja paikallisia Jyväskylän seudun yrityksiä .

Henkilöstö

Mustankorkea Oy työllistää noin 28 henkeä. Yhtiöstämme löytyy laajaa osaamista jätteiden käsittelystä ja kierrätyksestä sekä ympäristöasioista. Työntekijämme osallistuvat aktiivisesti alan koulutuksiin, ja yhdessä meillä on kova halu olla tulevaisuudessakin jätteiden käsittelyn edelläkävijä Suomessa.

Hallitus

Mustankorkean Oy:n hallitus koostuu omistajakuntien edustajista. Hallituksessa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme jäsentä. Näiden lisäksi hallituksen kokouksiin osallistuu konsernin edustajana ja yhteyshenkilönä controller.

.

Kirsi Knuuttila

Puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki

Janne Ruuth

Varapuheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki

Sami Niemi

Muuramen kunta

Pia Tuomi-Sorjonen

Jyväskylän kaupunki

Markku Autio

Laukaan kunta

Erja Saarivaara

Jyväskylän kaupunki, controller