Omapiha

Hyönteishotelli

Nikkaroi hyönteishotelli puutarhan hyödyllisille ötököille: pidät tuholaiset kurissa hyönteisten avulla ja saat työläisiä pölytystalkoisiin! Tarvitset tukevan laatikon, pieniä koloja sisältäviä materiaaleja ja luonnonmateriaaleja hotellin sisustamiseen.

  • Etsi mikä tahansa tukeva laatikko, josta tulee hotellin runko: perunalaari, vanha lipastonlaatikko, matkalaukku, muovinen kuljetuslaatikko tai vaikkapa iso vaneriarkku. Voit rakentaa rungon myös itse laudasta.
  • Kerää hotelliin erilaisia mielenkiintoisia materiaaleja. Hyönteiset pitävät pienistä koloista! Esimerkiksi muovi- tai pahviputkesta saat helposti sahattua hotellin rungon mittoihin sopivia pätkiä. Myös pienet lasipurkit, säilykepurkit ja vanhat kukkaruukut sopivat hyvin hotellihuoneiksi. Reikätiilien pienet reiät ovat ötököille oikeita sviittejä!
  • Asettele kerätyt materiaalit rungon sisälle. Lasipurkit voi kiinnittää rungon takaseinään kuumaliimalla, jolloin rakennelma jämäköityy.
  • Etsi hotellihuoneiden sisälle erilaisia luonnonmateriaaleja: puuhaketta, käpyjä, pieniä kiviä, sammalta, multaa ja risunpätkiä. Myös sisalnaru, juutti ja meriheinä sopivat huoneiden sisustamiseen hyvin.
  • Aseta hotelli puutarhaan aurinkoiselle paikalle lähelle puita, kukkia ja muita hyönteisille mieleisiä nähtävyyksiä.

Tuunausohjeet on luonut Sisustuskärpäsen kierrätyshenkinen suunnittelija Heidi Lehto.