Omapiha

Multa & Komposti

Ravinteikasta laatumultaa kotipihoille! Omapihalta haet peräkärryllä helposti ja edullisesti tarvitsemasi multamäärän kotipihallesi. Mustankorkean mullat ovat korkealaatuisia ja tutkitusti turvallisia. Omapiha Nurmikkomulta, Puutarhamulta ja Istutusmulta ovat kalkittuja ja kompostilannoitettuja levitysvalmiita multia nurmikkojen ja istutusten pohjaksi.

Katso hinnasto

Omapiha Nurmikkomulta

Omapiha Nurmikkomulta on erinomainen kasvualusta nurmikoille, joilta vaaditaan kulutuksenkestävyyttä. Nurmikkomulta on levitysvalmis kompostilannoitettu, kalkittu ja seulottu kasvualusta. Nurmikkomullan kivennäisainespitoisuus on Omapiha Puutarhamultaa korkeampi. Kasvualusta ja sen pinta säilyvät kivennäisaineksen ansiosta vettä läpäisevinä varmistaen kasvien juurtumisen ja itämisen vaativissakin olosuhteissa.

Katso tuoteseloste

Kuorma Hinta
Pieni peräkärry (kuorma max. 0,6 t) 15 € / kuorma
Iso peräkärry (kuorma max. 1,0 t) 20 € / kuorma
Kuormaus 6 € / kuorma

Omapiha Puutarhamulta

Omapiha Puutarhamulta on kuohkea ja multava kasvualusta, joka soveltuu yleismullaksi kaikille puutarhan kasveille ja kasvualustaksi nurmikoille. Puutarhamulta soveltuu myös maanparannukseen hiekkaisille ja savisille paikoille. Multa on valmiiksi kompostilannoitettu, kalkittu ja seulottu kasvualusta.

Katso tuoteseloste

Kuorma Hinta
Pieni peräkärry (kuorma max. 0,6 t) 20 € / kuorma
Iso peräkärry (kuorma max. 1,0 t) 25 € / kuorma
Kuormaus 6 € / kuorma

Omapiha Istutusmulta

Omapiha Istutusmulta on kompostilannoitettu, kalkittu ja maa-ainespitoinen multatuote. Tuote on seulottu raekokoon 0-25 mm ja se soveltuu mm. kasvimaille, kukkapenkkeihin ja istutuslaatikoihin.

Katso tuoteseloste

Kuorma Hinta
Pieni peräkärry (kuorma max. 0,6 t) 25 € / kuorma
Iso peräkärry (kuorma max. 1,0 t) 30 € / kuorma
Kuormaus 6 € / kuorma

Omapiha Havumulta

Sopii hapanta kasvualustaa vaativille kasveille, kuten havukasveille, pensasmustikoille ja rodoille.

Katso tuoteseloste

Kuorma Hinta
Pieni peräkärry (kuorma max. 0,6 t) 25 € / kuorma
Iso peräkärry (kuorma max. 1,0 t) 30 € / kuorma
Kuormaus 6 € / kuorma

Omapiha Biokomposti

Omapiha Biokomposti soveltuu ravinteikkaaksi maanparannusaineeksi maanviljelyyn, viherrakentamiseen, maisemointiin sekä seosaineeksi mullan valmistukseen, mutta ei sellaisenaan kasvualustaksi.

Biokomposti voi sisältää erilliskerätyn biojätteen mukana tulleita mekaanisia epäpuhtauksia, kuten muovia ja lasia. Tuote sisältää tuulilevitteisiä rikkakasvinsiemeniä.

  • Maatalous: Käyttömäärät on määritettävä erikseen. Levitetään maan ravinnetarpeen mukaan lainsäädännön puitteissa. Tuotantoeläimet saa päästää alueelle aikaisintaan 21 päivää tuotteen levittämisen jälkeen.
  • Viherrakentaminen: Sekoitetaan pohjamaahan. Kompostin käyttömäärä riippuu parannettavan pohjamaan ravinnetilasta. Tavallisesti 2-3 m3/100 m2 riittää.
  • Eroosion esto: Levitetään maan pintaan noin 10 cm kerros. Kivennäismaan sekoittaminen biokompostiin heikentää eroosion esto-ominaisuuksia.
  • Mullan valmistus: Sekoitetaan kivennäismaahan halutussa suhteessa.

Katso tuoteseloste

Kuorma Hinta
Pieni peräkärry (max. 0,6 t) 5 € / kuorma
Iso peräkärry (max. 1,0 t) 10 € / kuorma
Kuormaus 6 € / kuorma

Mullan tarvelaskuri

Alla olevalla laskurilla voit laskea arvion kuinka paljon multaa tarvitset pihallesi. Nurmikko tiivistyy n. 20 % (25 cm -> 20 cm).