Biokaasu

Yksityisautoilijat

Nyt jos koskaan yksityisautoilijan kannattaa vaihtaa päästöttömään ja edulliseen biopolttoaineeseen!

Tutustu täältä Keski-Suomen tankkausasemaverkostoon!

Edullinen vaihtoehto tuontipolttoaineille

Mustankorkean biokaasun kilohinta on 1,80 euroa. Biokaasu on tällä hetkellä noin 40 % edullisempaa kuin bensiini ja 30 % edullisempaa kuin diesel. Lisäksi biokaasu on puhtaampaa. Mustankorkean biokaasun tankkauksen voi maksaa pankki- tai luottokortilla.

Yhdellä tankillisella yli 1 000 kilometriä

Biokaasua mitataan kiloina (kg), jolloin yksi kilo vastaa reilua 1,5 litraa bensaa ja vajaata 1,5 litraa dieseliä. Biokaasun hyötysuhde on kuitenkin korkeampi, samoin energiasisältö, eli vähemmällä pääsee pidemmälle.

Biokaasuhenkilöauton tankkiin mahtuu 15–25 kiloa kaasua, joka riittää noin 400–500 kilometrin ajoon. Yhdessä kaikkiin kaasuautoihin kuuluvan bensatankin kanssa henkilöauton toimintasäde voi olla jopa 1 400 kilometriä.

Biokaasuauto maksaa itsensä nopeasti takaisin

Biokaasuauton hankintahinta on lähes sama kuin bensiiniauton, ja edullisempiakin malleja löytyy. Koska kaasuauton käyttökulut ovat edullisemmat, kalliimpikin hankintahinta maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Lisäksi kaasuauton autovero ja ajoneuvoveron perusvero ovat matalammat kuin bensiini- ja dieselautoissa. Kaasuauton käyttövoimavero on myös pienempi kuin dieselautoissa. Huolto on samanhintaista.

Tutustu esimerkkilaskelmaan!

Päästötön ja paikallinen

Mustankorkea Biokaasu on aidosti kotimainen, päästötön ja uusiutuva liikennepolttoaine. Se siis eroaa niin bensiinistä kuin maakaasustakin, jotka ovat fossiilisia polttoaineita. Biokaasun raaka-aineena käytetään paikallisia jätteitä, joten Mustankorkea Biokaasun käyttö tukee keskisuomalaista omavaraisuutta ja kiertotaloutta.

Turvallinen polttoaine

Biokaasu on turvallinen, paljon tutkittu ja kauan käytetty liikennepolttoaine, joka sopii myös talvikäyttöön jopa bensiiniä paremmin. Metaanin jäätymispiste on -182 ºC. Kaasuauton järjestelmään kuuluvat aina asianmukaiset turvalaitteet, ja lisäksi biokaasu on kemiallisilta ominaisuuksiltaan turvallista.

Kevyt kaasu haihtuu ilmaan nopeasti ja syttyy vain tietyissä pitoisuuksissa yhdessä riittävän ilmamäärän kanssa. Biokaasun (metaanin) itsesyttymislämpötila (yli 600 °C) on korkeampi kuin dieselillä (210 °C) tai bensiinillä (260 °C), mikä tekee siitä turvallisen myös poikkeustilanteissa.

Voit tankata biokaasua, maakaasua ja bensiiniä

Biokaasuautot ovat M1-luokan ajoneuvoihin kuuluvia bi-fuel-autoja, eli ne toimivat sekä biokaasulla, maakaasulla että bensiinillä. Jos kaasu loppuu kesken matkan, auton järjestelmä vaihtaa automaattisesti bensiinille.

Biokaasun tankkaaminen on siistiä

Biokaasu on kestävä ja fiksu valinta ympäristön kannalta, mutta lisäksi sen tankkaaminen on siistiä puuhaa. Biokaasu ei haise eikä sotke tankatessa käsiä tai autoa. Tankkaus tapahtuu lähes yhtä nopeasti kuin bensa- tai dieseltankin eikä vaadi harjoittelua. Järjestelmä tankkaa tankin automaattisesti täyteen.