Biokaasu

Ammattiautoilijat ja yrityskortti

Nyt jos koskaan ammattiautoilijan kannattaa vaihtaa päästöttömään ja edulliseen biopolttoaineeseen!

Mustankorkealla on kaksi biokaasun tankkausasemaa Jyväskylässä: jätekeskuksella Ronsuntaipaleentiellä ja Seppälässä.

Tutustu tankkauspisteverkostoon

Biokaasun yrityskortilla säästät polttoainekuluissa

Mustankorkean yrityskortilla biokaasun tankkaus on helppoa. Kortti käy molemmilla Mustankorkean tankkausasemilla.

Yrityskortin voivat hankkia kaikki yritykset, joilla on käytössä vähintään yksi kaasuauto. Kortti sopii niin henkilöautoliikenteeseen kuin paketti- ja kuorma-autokaluston säännölliseen tankkaukseen ja vähentää siten useiden maksukorttien tarvetta. Voit tilata kortteja haluamasi määrän.

Yrityskorttiasiakkaana polttoainekustannusten seuranta on helppoa, koska jokainen tankkaustapahtuma eritellään laskulla. Lasku polttoaineostoista lähetetään kerran kuussa, mikä vähentää kulukorvausten ja kuittien käsittelyä.

Tilaa yrityskortti

Tilaa yrityskortti!

Edullinen vaihtoehto tuontipolttoaineille

Biokaasun kilohinta on 1,80 euroa. Biokaasu onkin tällä hetkellä noin 40 % edullisempaa kuin bensiini ja 30 % edullisempaa kuin diesel. Lisäksi biokaasu on puhtaampaa.

Päästötön ja paikallinen

Mustankorkea Biokaasu on aidosti kotimainen, päästötön ja uusiutuva liikennepolttoaine. Se siis eroaa niin bensiinistä kuin maakaasustakin, jotka ovat fossiilisia polttoaineita. Biokaasun raaka-aineena käytetään paikallisia jätteitä, joten Mustankorkea Biokaasun käyttö tukee keskisuomalaista omavaraisuutta ja kiertotaloutta.

Turvallinen polttoaine

Biokaasu on turvallinen, paljon tutkittu ja kauan käytetty liikennepolttoaine, joka sopii myös talvikäyttöön jopa bensiiniä paremmin. Metaanin jäätymispiste on -182 ºC. Kaasuauton järjestelmään kuuluvat aina asianmukaiset turvalaitteet, ja lisäksi biokaasu on kemiallisilta ominaisuuksiltaan turvallista.

Kevyt kaasu haihtuu ilmaan nopeasti ja syttyy vain tietyissä pitoisuuksissa yhdessä riittävän ilmamäärän kanssa. Biokaasun (metaanin) itsesyttymislämpötila (yli 600 °C) on korkeampi kuin dieselillä (210 °C) tai bensiinillä (260 °C), mikä tekee siitä turvallisen myös poikkeustilanteissa.

Voit tankata biokaasua, maakaasua ja bensiiniä

Biokaasuautot ovat bi-fuel-autoja, eli ne toimivat sekä biokaasulla, maakaasulla että bensiinillä. Jos kaasu loppuu kesken matkan, auton järjestelmä vaihtaa automaattisesti bensiinille.

Biokaasun tankkaaminen on siistiä

Biokaasu on kestävä ja fiksu valinta ympäristön kannalta, mutta lisäksi sen tankkaaminen on siistiä puuhaa. Biokaasu ei haise eikä sotke tankatessa käsiä tai autoa. Tankkaus tapahtuu lähes yhtä nopeasti kuin bensa- tai dieseltankin eikä vaadi harjoittelua. Järjestelmä tankkaa tankin automaattisesti täyteen.