Neuvonta

Kuntien oma jätehuoltoyhtiö

Mustankorkea on Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa toimiva jätehuoltoyhtiö. Olemme kuntalaisten ja paikallisten yritysten tukena kaikissa jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyvissä asioissa. Keräämme, käsittelemme ja kierrätämme lähes kaikki toiminta-alueellamme syntyvät jätteet.

Mustankorkea on kuntien omistama jätehuoltoyhtiö, joka tuottaa kaikki päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut. Mustankorkea vastaa jätehuollon käytännön toteuttamisesta eli se tarjoaa jätehuoltopalvelut huolehtimalla jätteiden keräyksestä, vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta. Kumppaneidemme kautta huolehdimme myös jätteiden ympäristöystävällisistä kuljetuksista. Palveluihin kuuluvat myös Mustankorkean jätekeskus ja lajittelupiha, kunnissa sijaitsevat hyötykeräyspisteet, aluekeräyspisteet, vaarallisten jätteiden kiinteät vastaanottopaikat sekä kiertävät keräykset.

Mustankorkean toimialue kattaa Jyväskylän kaupungin sekä Laukaan ja Muuramen kunnat ja alueella asuu 167 600 asukasta. Olemme kuntalaisten ja paikallisten yritysten tukena kaikissa jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyvissä asioissa. Keräämme, käsittelemme ja kierrätämme lähes kaikki toiminta-alueellamme syntyvät jätteet.

Toimintamme on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä, mutta lisäksi jätehuollon kehittämiseen kuuluu ennakkoluulottomuus. Mustankorkea onkin jätteiden kierrätyksen edelläkävijä, ja jalostamme jätteistä muun muassa laadukkaita multatuotteita sekä jatkossa kotimaista biometaania.

Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on kehittää jätehuoltoa kohti kiertotaloutta ja edistää jätteiden lajittelua. Yhdessä pidämme hyvää huolta lähiympäristöstämme, luonnosta ja toinen toisistamme!

Lue lisää Mustankorkean palveluista jätteiden kierrätyksessä.

Omistajat ja tunnusluvut

81,4 %

Jyväskylä

12,8 %

Laukaa

5,8 %

Muurame

11 200 000

Liikevaihto

222 000

Asukasta toiminta-alueella

100 000

Kävijää jätekeskuksessa vuodessa

28

Työntekijää

8

Kausityöntekijää

Asiakkaat

Mustankorkea vastaa jätehuollon käytännön toteuttamisesta tällä hetkellä kolmen kunnan alueella. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa huolehdimme 167 600 kuntalaisen jätteiden keräyksestä, kuljetuksesta, vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta. Omistajakuntien lisäksi asiakkainamme on kahdeksan keskisuomalaista kuntaa ja paikallisia Jyväskylän seudun yrityksiä .

Henkilöstö

Mustankorkea Oy työllistää noin 28 henkeä. Yhtiöstämme löytyy laajaa osaamista jätteiden käsittelystä ja kierrätyksestä sekä ympäristöasioista. Työntekijämme osallistuvat aktiivisesti alan koulutuksiin, ja yhdessä meillä on kova halu olla tulevaisuudessakin jätteiden käsittelyn edelläkävijä Suomessa.

Hallitus

Mustankorkean Oy:n hallitus koostuu omistajakuntien edustajista. Hallituksessa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kuusi jäsentä.

Markku Lamberg

Puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki

Veli-Jussi Koskinen

Jyväskylän kaupunki

Paavo Luukkonen

Varapuheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki

Kari Saari

Muuramen kunta

Jamaica Hakkarainen

Jyväskylän kaupunki

Janne Laiho

Laukaan kunta

Janne Ruuth

Jyväskylän kaupunki

Erja Saarivaara

Jyväskylän kaupunki, controller

Kirsi Knuuttila

Jyväskylän kaupunki