Neuvonta

Näin asioit Laukaan pienjäteasemalla

Mustankorkean Laukaan pienjäteasema palvelee kotitalouksia Laukaan Kataanmäellä, osoitteessa Katajamäentie 6. Pienjäteasema on avoinna arkisin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 14-18 sekä touko-elokuussa myös lauantaisin klo 10-14.

Laukaan pienjäteasemalla toimiminen on helppoa ja nopeaa. Voit tuoda kotitalouksien jätteitä pienjäteasemalle henkilö- tai pakettiautolla sekä peräkärryllä. Tarvittaessa myös neuvomme sinua lajittelussa. Huomaathan, että meillä käy maksuvälineenä ainoastaan pankki- tai luottokortti.

Samalla tontilla Väentuvan kanssa

Toimimme samalla tontilla Laukaan Väentuvan kanssa. Väentuvan toiminta on pysynyt ennallaan – Väentupa vastaanottaa tuttuun tapaan SE-romun sekä metallin. Mustankorkea taas on tullut samalle tontille tuomaan kierrätykseen monipuolisempia palveluja, minkä ansiosta samaan paikkaan voi nyt tuoda useampia jätelajeja.

Huomaathan kuitenkin, että Mustankorkealla ja Väentuvalla on hieman toisistaan poikkeavat aukioloajat. Mustankorkea palvelee ma, ke ja pe klo 14-18 sekä touko-elokuussa myös la klo 10-14. Väentuvan aukioloajat löydät täältä.

Toimi näin pienjäteasemalla:

 • Tarkista Mustankorkean aukioloajat netistä. Pienjäteasemalle ei saa jättää jätteitä, kun asema on suljettu. Olemme avoinna arkisin ma, ke ja pe klo 14-18 sekä touko-elokuussa la klo 10-14 (arkipyhät olemme kiinni).
 • Aja lajittelupisteellemme osoitteeseen Katajamäentie 6, Laukaa. Aja portista sisään ja seuraa opasteita.
 • Lajittele kuorman jätteet ohjeiden mukaan oikeille lavoille. Kysy tarvittaessa neuvoa, autamme sinua mielellämme.
 • Maksa kuorma työntekijällemme pankki- tai luottokortilla. Tunnistat työntekijämme keltaisista liiveistä.
Jokaiselle jätejakeelle on oma lajittelupisteensä.
Tunnistat työntekijämme keltaisesta huomioliivistä tai -paidasta.
Meillä käy maksuvälineenä ainoastaan pankki- tai luottokortti.

Hinnasto

Laukaan pienjäteaseman hinnasto on yhteneväinen Ronsuntaipaleentien jätekeskuksemme kanssa. Laukaan pienjäteasemalla maksuvälineenä käy ainoastaan pankki- tai luottokortti (emme vastaanota käteismaksuja).

Klikkaa hinnastoon

Vastaanotettavat jätteet:

 • Sekajäte, sisältää myös rakennusjätettä, kuten kipsijätettä ja eristevillaa.
 • Huonekalut, joita ei pysty hyödyntämään sellaisena kierrätettävänä tai materiaaliksi hyödynnettävänä jätteenä. Mm. sohvat, pehmustetut nojatuolit, lasia sisältävät kaapistot.
 • Betoni- ja tiilijäte, kotitalouksien rakennus- ja purkutoiminnasta syntyvää jätettä mm. wc-pöntöt, kaakelit, lavuaarit, pihakiveykset, betonit ja tiilet.
 • Puujäte, käsitelty ja käsittelemätön puu mm. lastulevyt, vanerit, maalatut ja lakatut puumateriaalit sekä lämpökäsitelty puu. Isoja metalleja, eristeitä tai lasia sisältävät ovet, ikkunat ym. kuuluvat sekajätteeseen.
 • Kyllästetty puu, kestopuuta esim. terassilaudat, aitatolpat, laiturirakenteet ja puiset säänkestävät ulkokalusteet.
 • Puutarhajäte, erikseen lajiteltuina 1) oksat (alle ranteen vahvuiset), 2) haravointijäte sekä 3) orapihlaja-aita.
 • Kartonki, esimerkiksi maito- ja mehutölkit, munakennot, talouspaperihylsyt, paperikassit ja juomien kartonkiset monipakkaukset sekä muut kartonki- ja pahvipakkaukset
 • Paperi, kuten sanoma- ja aikakauslehdet sekä kaikki muu postin mukana tuleva mainosposti, kirjekuoret sekä kopiopaperi
 • Pakkauslasi, pantittomat lasipullot ja -purkit (muista poistaa korkit)
 • Vaaralliset jätteet, kotitalouksien vaaralliset jätteet kuten ajoneuvojen akut, maalit, lakat, liuottimet, aerosolit, hapot ja emäkset, öljyt, öljynsuodattimet, jäähdytysnesteet, jarrunesteet yms. pois lukien asbesti, paristot, pienakut, räjähteet, ammukset, ilotulitteet, hätäraketit, pistävät sekä viiltävät jätteet, kuten injektioruiskut ja skalpellit, lääkejätteet, kaasupullot ja sammuttimet.

Lisäksi Väentupa vastaanottaa:

 • Metallit, kaikki tuotteet, jotka ovat enimmäkseen metallijätettä, kuten kiukaat, ruohonleikkurit, grillit, naulat, ruuvit, harjateräkset, kanaverkot, säilykepurkit, tyhjät maalipurkit, allashanat. Metallijätteistä huolehtii Väentupa.
 • SE-romu, vastaanotetaan Väentuvan ympäristöluvan mukaisesti SE-romulle varattuihin kontteihin.

Tiesitkö, että Laukaan pienjäteasemankin toimintaa kustannetaan osittain jätehuollon perusmaksulla?

Jätteiden jatko

Toimitamme jätteet Laukaan pienjäteasemalta Mustankorkean jätekeskukseen Jyväskylään käsiteltäväksi tai sieltä edelleen hyötykäyttöön toimitettavaksi. Poikkeuksena ovat metallit sekä sähkö- ja elektroniikkaromu, josta osan käsittelee ja uusiokäyttää alueella toimiva Väentupa.

Tulossa myyntiin multaa!

Laukaan pienjäteasemalle on tulossa vielä myöhemmin myytäväksi Mustankorkean omaa multaa. Seuraa tiedottamistamme ja ota kanavamme seurantaan Facebookissa niin kuulet ensimmäisenä, milloin mullanmyynti alkaa.

Seuraa Facebookissa

Seuraa Omapihaa

Tervetuloa Laukaan pienjäteasemalle osoitteeseen Katajamäentie 6, Laukaa.

Laukaan pienjäteasema, Mustankorkea Oy

Kotitalouksien pienjäteasema Laukaan Kataanmäellä.