Neuvonta

Näin asioit Laukaan pienjäteasemalla

Mustankorkean Laukaan pienjäteasema palvelee kotitalouksia Laukaan Kataanmäellä, osoitteessa Katajamäentie 6. Pienjäteasema on avoinna arkisin tiistaisin ja torstaisin klo 14-19 sekä touko-elokuussa myös lauantaisin klo 10-14.

Jokaiselle jätejakeelle on oma lajittelupisteensä.

Laukaan pienjäteasemalla toimiminen on helppoa ja nopeaa. Voit tuoda kotitalouksien jätteitä pienjäteasemalle henkilö- tai pakettiautolla sekä peräkärryllä. Tarvittaessa myös neuvomme sinua lajittelussa. Huomaathan, että meillä käy maksuvälineenä ainoastaan pankki- tai luottokortti.

Samalla tontilla Väentuvan kanssa

Toimimme samalla tontilla Laukaan Väentuvan kanssa. Väentuvan toiminta on pysynyt ennallaan – Väentupa vastaanottaa tuttuun tapaan sähkölaitteita (SER) sekä metallia. Mustankorkea on tullut samalle tontille tuomaan kierrätykseen monipuolisempia palveluja, minkä ansiosta samaan paikkaan voi nyt tuoda useampia jätelajeja.

Huomaathan kuitenkin, että Mustankorkealla ja Väentuvalla on hieman toisistaan poikkeavat aukioloajat. Mustankorkea palvelee ti ja to klo 14-19 sekä touko-elokuussa myös la klo 10-14. Väentuvan aukioloajat löydät täältä.

Toimi näin pienjäteasemalla:

 • Tarkista Mustankorkean aukioloajat netistä. Pienjäteasemalle ei saa jättää jätteitä, kun asema on suljettu.
 • Aja lajittelupisteellemme osoitteeseen Katajamäentie 6, Laukaa (ajoreitti kuvassa alla). Aja portista sisään ja seuraa opasteita.
 • Lajittele kuorman jätteet ohjeiden mukaan oikeille lavoille. Kysy tarvittaessa neuvoa, autamme sinua mielellämme.
 • Maksa kuorma työntekijällemme pankki- tai luottokortilla. Tunnistat työntekijämme keltaisista liiveistä.
 • HUOM! Laukaan pienjäteasemalla käy maksuvälineenä ainoastaan pankki- tai luottokortti.
Meille pääset Jyväskyläntieltä, kun käännyt Kataanmäelle 80 km/h -tieosuudelta. Tiellä on erikseen oma ryhmittymiskaista Kataanmäelle kääntyville. Koko matkalla on pienjäteaseman opaskyltit.
Tunnistat työntekijämme keltaisesta vaatteista.
Meillä käy maksuvälineenä ainoastaan pankki- tai luottokortti.

Hinnasto

Laukaan pienjäteaseman hinnasto on yhteneväinen Ronsuntaipaleentien jätekeskuksemme kanssa. Laukaan pienjäteasemalla maksuvälineenä käy ainoastaan pankki- tai luottokortti (emme vastaanota käteismaksuja).

Klikkaa hinnastoon

Vastaanotettavat jätteet:

 • Sekajäte, sisältää myös rakennusjätettä, kuten kipsijätettä ja eristevillaa.
 • Huonekalut, joita ei pysty hyödyntämään sellaisena kierrätettävänä tai materiaaliksi hyödynnettävänä jätteenä. Mm. sohvat, pehmustetut nojatuolit, lasia sisältävät kaapistot.
 • Betoni- ja tiilijäte, kotitalouksien rakennus- ja purkutoiminnasta syntyvää jätettä mm. wc-pöntöt, kaakelit, lavuaarit, pihakiveykset, betonit ja tiilet.
 • Puujäte, käsitelty ja käsittelemätön puu mm. lastulevyt, vanerit, maalatut ja lakatut puumateriaalit sekä lämpökäsitelty puu. Isoja metalleja, eristeitä tai lasia sisältävät ovet, ikkunat ym. kuuluvat sekajätteeseen.
 • Kyllästetty puu, kestopuuta esim. terassilaudat, aitatolpat, laiturirakenteet ja puiset säänkestävät ulkokalusteet.
 • Puutarhajäte, erikseen lajiteltuina 1) oksat (alle ranteen vahvuiset), 2) haravointijäte sekä 3) orapihlaja-aita.
 • Kartonki, esimerkiksi maito- ja mehutölkit, munakennot, talouspaperihylsyt, paperikassit ja juomien kartonkiset monipakkaukset sekä muut kartonki- ja pahvipakkaukset
 • Paperi, kuten sanoma- ja aikakauslehdet sekä kaikki muu postin mukana tuleva mainosposti, kirjekuoret sekä kopiopaperi
 • Pakkauslasi, pantittomat lasipullot ja -purkit (muista poistaa korkit)
 • Vaaralliset jätteet, kotitalouksien vaaralliset jätteet kuten ajoneuvojen akut, maalit, lakat, liuottimet, aerosolit, hapot ja emäkset, öljyt, öljynsuodattimet, jäähdytysnesteet, jarrunesteet yms. pois lukien asbesti, paristot, pienakut, räjähteet, ammukset, ilotulitteet, hätäraketit, pistävät sekä viiltävät jätteet, kuten injektioruiskut ja skalpellit, lääkejätteet, kaasupullot ja sammuttimet.

Lisäksi Väentupa vastaanottaa:

 • Metallit, kaikki tuotteet, jotka ovat enimmäkseen metallijätettä, kuten kiukaat, ruohonleikkurit, grillit, naulat, ruuvit, harjateräkset, kanaverkot, säilykepurkit, tyhjät maalipurkit, allashanat. Metallijätteistä huolehtii Väentupa.
 • Sähkölaitteet (SER), esimerkiksi hellat, pesukoneet, pienelektroniikka, valaisimet, atk, energiansäästölamput ja akut, vastaanotetaan Väentuvan ympäristöluvan mukaisesti SER-kontteihin.

Tiesitkö, että Laukaan pienjäteasemankin toimintaa kustannetaan osittain jätehuollon perusmaksulla?

Jätteiden jatko

Toimitamme jätteet Laukaan pienjäteasemalta Mustankorkean jätekeskukseen Jyväskylään käsiteltäväksi tai sieltä edelleen hyötykäyttöön toimitettavaksi. Poikkeuksena ovat metallit sekä sähkö- ja elektroniikkaromu, josta osan käsittelee ja uusiokäyttää alueella toimiva Väentupa.

Mullan myynti alkoi!

Laukaan pienjäteasemalla myydään Mustankorkean omia multatuotteita. Myynnissä on Mustankorkea Istutusmultaa ja Mustankorkea Nurmikkomultaa.

Multahinnasto Laukaan pienjäteasema

Tervetuloa Laukaan pienjäteasemalle osoitteeseen Katajamäentie 6, Laukaa.

Laukaan pienjäteasema, Mustankorkea Oy

Kotitalouksien pienjäteasema Laukaan Kataanmäellä.