Biokaasuauto on pysähtyneenä Mustankorkean jätekeskuksen tankkausasemalla. Myös pakettiautossa on biokaasun keltaiset tarrat. Sää on melko harmaa ja sateinen.

Mustankorkean biokaasun hintaa laskettiin tänään 8.10. alkaen. Jatkossa Mustankorkean biokaasua myydään 1,59 euroa kilolta, kun aiemmin hinta on ollut 1,70 euroa kilolta.

Mustankorkean biokaasun hintakehitys on ollut vakaata koko toiminnan ajan eli vuodesta 2017 lähtien. Matkan varrella hintaa on nostettu muutaman kerran ja laskettu nyt pari kertaa.

­­– Biokaasun hinta elää tuotantokustannusten mukaan. Olemme saaneet hyvin optimoitua ja vakautettua biokaasun tuotantoa viime vuosina. Tämän ansiosta biokaasuamme on ollut hyvin saatavilla sekä jätekeskuksen tankkausasemalta että Seppälän tankkausasemalta, kertoo Mustankorkean toimitusjohtaja Esko Martikainen.

Tuotantoa vakautettu viime vuosina

Biokaasun hinta on nyt samoissa lukemissa kevään 2022 hinnan kanssa. Tuon jälkeen biokaasulaitoksessa on muun muassa otettu käyttöön uusi tehokkaampi ja nopeampi kompressori. Lisäksi biokaasulaitteiston käyttövarmuutta on lisännyt omien lupien saaminen asennus- ja huoltotoimintaan.

– ­Olemme tehneet kunnossapito-ohjelmaa ja kriittisten toimintojen tarkastelua sekä pyrkineet ennakoimaan huoltoja. Näin biokaasulaitoksen toimintavarmuus on parantunut, syöttökatkoksia on ollut vähemmän ja kaasuntuotanto on pysynyt tasaisena, lähes maksimaalisella tasolla, Martikainen sanoo. 

Hinta voimassa toistaiseksi

Biokaasun uusi hinta 1,59 euroa kilolta on voimassa toistaiseksi. Jos hinta muunnetaan litrahinnaksi, maksaa Mustankorkean biokaasu 1,02 euroa litralta.

– ­Biokaasulla on siis entistä edullisempaa ajaa. Lisäksi Traficom myöntää vielä tämän vuoden loppuun muuntotukea, jos oman bensiinikäyttöisen henkilöautonsa haluaa muuttaa kaasuautoksi, Martikainen vinkkaa.