Ajankohtaista

Paperilaskuun laskutuslisä vuonna 2023

Mustankorkea ottaa käyttöönsä vuonna 2023 kahden euron laskutuslisän, joka koskee paperilaskuja. Laskutuslisän voi kuitenkin välttää, kun ottaa käyttöönsä ympäristöystävällisen ja turvallisen e-laskun tai sähköpostilaskun.

08.

joulukuu

2022

08.12.

Päivi Peltola

viestinnän asiantuntija

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saa paperisen laskun sijaan omaan verkkopankkiin.

”E-laskut ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia. E-lasku maksetaan nykyaikaisesti ja sujuvasti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. E-laskut myös löytävät perille. Ne eivät jää lojumaan postilaatikkoon, olipa sitten arki tai vaikka lomareissu”, kertoo Mustankorkean talous- ja hallintopäällikkö Tiina Pakarinen.

E-laskun voit ottaa helposti käyttöön omassa verkkopankissasi aiemman laskun tiedoilla (kts. ohjeet alla). Jos taas olet Mustankorkean uusi asiakas, voit halutessasi saada ensimmäisen jäteastioiden tyhjennyslaskun esimerkiksi sähköpostiisi. Tällöin laskutuslisää ei tule ja voit tilata e-laskun helposti sähköpostilaskun tiedoilla. Muussa tapauksessa ensimmäinen lasku tulee paperisena, jolloin siinä on käytössä kahden euron laskutuslisä.

Näin tilaat e-laskun

  1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Tarvitset e-laskun tilaamiseen viimeisimmän laskusi viitenumeron ja laskun numeron. Viitenumero kannattaa kirjoittaa ilman välilyöntejä.
  2. Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi e-laskun vastaanottoilmoituksen, lähetämme jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi.

E-lasku on ekoteko

E-lasku pienentää myös hiilijalanjälkeä. Se on yksinkertainen ja helppo tapa vähentää esimerkiksi paperin käyttöä. E-lasku myös arkistoituu verkkopankkiisi, mutta ei vie tilaa kotoasi laskumappien muodossa.

On laskettu, että e-lasku on neljä kertaa ympäristöystävällisempi kuin paperilasku – joidenkin laskelmien mukaan jopa enemmän. E-laskun ympäristöhyödyt tulevat paperilaskun materiaalin valmistuksesta, tulostuksesta, kirjekuorista, kuljetuksista sekä käsittelystä.

Alkuvuonna 2022 asukkaiden jätelaskuista noin 64 prosenttia oli paperilaskuja, kun vuonna 2021 osuus oli vielä 70 prosenttia. Suunta on siis hyvä, kiitos teille.

Kiitos, kun säästät ympäristöä kanssamme!

08.

joulukuu

2022

Päivi Peltola

viestinnän asiantuntija