Ajankohtaista

Suositko korttimaksuja ja oletko tilannut e-laskun?

Korttimaksu sujuvoittaa ja nopeuttaa palvelua Mustankorkean jätekeskuksella. Laukaan pienjäteasemalla se on ainoa maksutapa. Toinen jäteasioita sujuvoittava ja ympäristöystävällinen ekoteko on vaihtaa jätelaskun paperilasku e-laskuksi.

Laukaan pienjäteasemalla maksutapana on vain pankki- ja luottokorttimaksu.

17.

kesäkuu

2022

17.06.

Päivi Peltola

viestinnän asiantuntija

E-lasku

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saat paperisen laskun sijasta omaan verkkopankkiisi. Se on turvallinen, ympäristöystävällinen ja nykyaikainen tapa maksaa laskuja.

Mustankorkea lähettää vuodessa noin 156 000 laskua. Yksikin paperilaskun korvaava e-lasku pienentää hiilijalanjälkeä. On laskettu, että verkkolasku on neljä kertaa ympäristöystävällisempi kuin paperilasku – joidenkin laskelmien mukaan jopa enemmän. E-laskun ympäristöhyödyt tulevat paperilaskun materiaalin valmistuksesta, tulostuksesta, kirjekuorista, kuljetuksista sekä käsittelystä.

– Tämän vuoden tammi-toukokuussa asukkaille lähetetyistä jätelaskuista noin 64 prosenttia oli paperilaskuja ja 36 prosenttia e-laskuja. Suunta on kuitenkin oikea, sillä vielä vuosi sitten asukkaiden jätelaskuista 70 prosenttia oli paperilaskuja, kiittelee Mustankorkean taloushallinnon asiantuntija Jenni Nätti.

 

Näin tilaat e-laskun:

1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Tarvitset e-laskun tilaamiseen viimeisimmän laskusi viitenumeron ja laskunnumeron. Viitenumero kannattaa kirjoittaa ilman välilyöntejä.

2. Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi e-laskun vastaanottoilmoituksen, lähetämme jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi. Sinun tarvitsee vain tarkastaa lasku ja hyväksyä maksu veloitettavaksi tililtäsi tai asettaa lasku automaattimaksamiseen, jolloin lasku veloitetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä.

Kiitos, kun säästät ympäristöä kanssamme!

17.

kesäkuu

2022

Päivi Peltola

viestinnän asiantuntija