Ajankohtaista

Suurten jätteiden noutopalvelun hinnoittelu muuttuu

Kotitalouksien suurten jätteiden noutopalvelun hinnoittelumalli muuttuu. Muutoksella hinnoittelua halutaan selkeyttää ja yksinkertaistaa. Sen ansiosta palvelun hinta on kaikille kotitalouksille sama asuinpaikasta riippumatta.

 

03.

tammikuu

2022

03.01.

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija

Suurten jätteiden noutopalvelu on tarkoitettu jyväskyläläisille, laukaalaisille, muuramelaisille ja toivakkalaisille kotitalouksille. Palvelua voi käyttää, kun haluaa eroon vaikkapa vanhasta rikkinäisestä jääkaapista, sängystä tai sohvasta, eikä omista peräkärryä tai pysty itse toimittamaan suurta huonekalua Mustankorkean jätekeskukselle tai Laukaan pienjäteasemalle.

Uuden hinnoittelumallin mukaan palvelun kustannus koostuu 1) kuljetusmaksusta (59,96 €/nouto) ja 2) käsittelymaksusta (31,00 €/nouto). Hintoihin kuuluu enintään kolme kuutiota jätettä, joiden jälkeen ylimenevä osuus laskutetaan lisäkuutioiden (20,00 €/m³) mukaan. Osa jätteistä, kuten esimerkiksi sähkölaitteet (SER) ja metallit, käsitellään veloituksetta.

”Kolmeen kuutioon mahtuu melko paljon jätettä. Esimerkiksi kahden istuttava sohva on yhden kuution, mutta kokonainen kulmasohva on noin kolme kuutiota tilavuudeltaan. Kuljettaja arvioi jätemäärän sitä noutaessa, joten itse kuutiomäärää ei tarvitse laskea”, kertoo Mustankorkea Oy:n logistiikkapäällikkö Antti Anhava.

Palvelun hinnastossa on lisää esimerkkejä huonekalujen tilavuuksista. Palvelu kannattaa tilata viisi päivää toivottua noutopäivää aiemmin. Palveluun kuuluu myös kaksi kantajaa, joten itse tavaroita ei tarvitse kantaa ulos kodista. Kannattaa kuitenkin huomioida, että palveluun ei kuulu sähkölaitteiden kytkentöjen tai kiinteiden huonekalujen irrotus.

”Suurten jätteiden noutopalvelu hinnoiteltiin aiemmin kappale- ja vyöhykeperusteisesti, minkä vuoksi hinta saattoi olla eri asuinpaikasta riippuen. Nyt hinta on sama kaikille, asuipa sitten Jyväskylässä ruutukaava-alueella tai hieman kauempana toimialueellamme”, Anhava toteaa.

Lue lisää suurten jätteiden noutopalvelusta.

03.

tammikuu

2022

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija