Ajankohtaista

Laukaan pienjäteaseman ajoreitti

Laukaan Kataanmäellä ovat ajojärjestelyt muuttuneet. Olemme yhä täällä, vaikka ns. vanhaa tietä meille ei enää pääsekään.

13.

joulukuu

2021

13.12.

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija

Moni asukas on ihmetellyt Laukaan pienjäteasemalle tullessaan, kun ns. vanha tie on suljettu. Jos olet aiemmin tullut meille Jyväskyläntietä ja kääntynyt 60 km/h -tieosuudelta, on nyt vastassa portti, mistä ei pääse läpi. Tätä kyseistä tietä pääsee enää ainoastaan Saunansydän Spas Oy:lle.

Tullessasi Jyväskyläntietä, käänny Kataanmäelle 80 km/h -tieosuudelta, jossa on erikseen oma ryhmittymiskaista Kataanmäelle kääntyville. Ajele tietä eteenpäin ja kurvaa mutkasta vasempaan. Sitten käännös vasempaan ja olet melkein perillä. Koko matkalla on nyt pienjäteaseman opaskyltit.

”Vanha tie suljettiin liikenteeltä jalankulkijoiden turvallisuuden vuoksi. Jyrkähkö ja kapeahko tie oli vaikea etenkin isommille autoille, kun risteyksessä ei ole tilaa ryhmittyä ja näkyvyys on huono kevyen liikenteen osalta. Kääntyessä pienjäteasemalle 80 kilometrin nopeusalueelta, on kääntyjille oma kaistansa, mikä lisää kaikkien turvallisuutta”, kertoo yksikön päällikkö Jorma Palmu Mustankorkealta.

Laukaan pienjäteasema on siis yhä täällä, ajoreitti vain on muuttunut. Palvelemme sinua tiistaisin ja torstaisin klo 14-19 sekä kesäaikaan (touko-elokuu) klo 10-14.

13.

joulukuu

2021

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija