Ajankohtaista

Vuosi vaihtuu, vaihtuuko isännöitsijä - mitä pitää muistaa?

Vuoden vaihteeseen osuu monessa taloyhtiössä isännöitsijän vaihdos. Uudesta isännöitsijästä tulee ilmoittaa myös Mustankorkealle. Ajoissa ilmoitetut tiedot varmistavat, että taloyhtiön laskutustiedot ovat ajan tasalla, jolloin jätehuollonpalvelut jatkuvat jouhevasti, eikä esimerkiksi turhia maksumuistutuksia pääse muodostumaan.

23.

marraskuu

2021

23.11.

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija

Vastuu muutosten ilmoittamisesta on pääsääntöisesti taloyhtiön uudella isännöitsijällä. Suosittelemme kuitenkin taloyhtiön puheenjohtajaa ilmoittamaan muutoksesta Mustankorkealle heti, kun tieto isännöitsijämuutoksesta on varmistunut. Jos tieto uudesta isännöitsijästä saapuu Mustankorkealle samalle päivälle, kun uusi isännöitsijä aloittaa, voi olla, että tiedot muutoksesta eivät ehdi päivittymään seuraavalle laskulle.

”Kun isännöitsijän ja laskutustietojen muutoksista ilmoitetaan meille Mustankorkealle ajoissa, välttyvät taloyhtiötkin jätelaskun maksumuistutuksilta. Jos meille ei ilmoiteta muutoksista, voi lasku jäteastioiden tyhjennyksistä lähteä väärään laskutusosoitteeseen vanhalle isännöitsijälle. Pahimmillaan lasku ei lähde minnekään virheellisten tietojen takia ja asia aiheuttaa meidän päässämme melkoisesti selvittelytyötä”, kertoo Mustankorkean taloushallinnon asiantuntija Sari Tiihonen.

”Hallituksen puheenjohtajat ovat parhaiten perillä oman taloyhtiönsä asioista ja tietävät tulevat muutokset. He voisivatkin varmistella, että onhan uuden isännöitsijän tiedot ilmoitettu jätehuoltoyhtiölle. Näin taloyhtiön jätehuolto ja laskutus sujuvat mutkattomasti myös isännöitsijän muuttuessa”, toteaa Mustankorkean taloushallinnon asiantuntija Sinikka Leppämäki.

Tässä vaiheessa vuotta isännöinnin vaihtumisen ajankohta usein jo tiedetään, joten muutoksista kannattaakin ilmoittaa Mustankorkealle vaikka heti. Muutokset voi ilmoittaa sähköpostilla laskutus@mustankorkea.fi. Ilmoituksessa tulee kertoa uuden isännöitsijän yhteystiedot ja laskutustiedot sekä mistä lähtien muutos astuu voimaan.

23.

marraskuu

2021

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija