Ajankohtaista

Laukaan pienjäteaseman aukioloajat muuttuvat marraskuussa

Laukaan pienjäteaseman aukioloajat muuttuvat marraskuun alusta lähtien. Jatkossa pienjäteasema on avoinna kahtena arkipäivänä ja tunnin myöhempään kuin aiemmin. Muutoksella halutaan palvella entistä paremmin työssäkäyviä asukkaita.

Laukaan pienjäteaseman aukioloajat muuttuvat marraskuun alussa.

18.

lokakuu

2021

18.10.

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija

Laukaan pienjäteasema palvelee marraskuusta alkaen tiistaisin ja torstaisin kello 14–19 sekä touko-elokuussa tuttuun tapaan myös lauantaisin kello 10–14.

– Laukaan pienjäteasema on ollut avoinna reilu puoli vuotta. Olemme seuranneet kävijämääriä ja asiakkaita on ollut noin 20–30 päivässä painottuen ilta-aikoihin. Uusien aukioloaikojen ansiosta olemme iltaisin tunnin myöhempään auki, minkä ansiosta myös ns. virka-aikaan työssäkäyvien on helpompaa tulla asioimaan meille, kertoo Mustankorkean yksikönpäällikkö Jorma Palmu.

 

Laukaan pienjäteasema avattiin maaliskuun alussa. Kataanmäen Väentuvan tontilla sijaitseva pienjäteasema palvelee Laukaan kunnan ja lähialueen kotitalouksia, jotka voivat tuoda asemalle pienkuormia henkilö- tai pakettiautolla ja peräkärryllä.

– Pienjäteasema oli noin 200 000 euron investointi. Halusimme helpottaa toimialueemme pohjois- ja itäsuunnan asukkaiden jätteiden kierrättämistä, ettei heidän tarvitse ajaa noin 35 kilometrin päähän jätekeskukselle, Palmu kertoo.

Kesäkuussa pienjäteasemalla avattiin myös puutarhajätteiden vastaanotto. Nyt asukkaat voivat tuoda ympäri vuoden haravointijätettä sekä risuja 12,50 euron päivämaksulla. Maksutta puutarhajätettä voi tuoda keväisin toukokuussa.

 

Laukaan pienjäteasema vastaanottaa puutarhajätteen lisäksi myös rakennus-, puu- ja sekajätettä, huonekaluja, betonia ja tiiltä, kartonkia, lasia, paperia sekä vaarallisia jätteitä. Lisäksi samalla tontilla oleva Väentupa vastaanottaa sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) ja metallia.

–  Pienjäteasemaa kustannetaan osittain jätehuollon perusmaksulla, jolla katetaan kotitalouksille tarkoitettuja jätehuoltopalveluita, Palmu toteaa.

Ensi keväänä pienjäteasemalla aloitetaan myös mullan ja kuorikatteen myynti.

18.

lokakuu

2021

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija