Ajankohtaista

Saarimökkien jätekeräys Jyväskylässä 2.-6.8.2021

Saarimökkiläisten jätekeräys ja Roopetar-alus ovat jälleen kohta täällä! Laita päivänmäärät 2.-6.8.2021 ylös kalenteriisi tai muistutus puhelimeesi. Voit tuoda jätteesi hinnaston mukaisesti keräyspaikkoihin tai tilata kuljetuksen saarimökillesi lisämaksusta.

Roopetar kerää saarimökkiläisten jätteitä joka kolmas vuosi.

15.

kesäkuu

15.06.

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija

Mustankorkea Oy järjestää elokuussa saarimökkiläisille tarkoitetun jätekeräyksen yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Keräys toteutetaan PSS ry:n Roopetar-aluksella. Keräys järjestetään joka kolmas vuosi eli edellisen kerran se on järjestetty vuonna 2018. Keräyksessä on kaksi vaihtoehtoa – voit tuoda jätteesi itse aikataulun mukaisesti tai tilata noudon mökillesi lisämaksusta. Kumpaakin vaihtoehtoa koskevat samat hinnastot, minkä lisäksi mökkinoudosta peritään 55 e/kuljetus (+ mahdollinen kuormamaksu 25 e). Tsekkaa lisätiedot alta.

Vastaanotettavat jätteet ja maksut

Maksutta:
✅ metalliromut
✅ puhdas puu
✅ kodinkoneet ja muut sähkölaitteet
✅ vaaralliset jätteet (ajoneuvojen akut, pienet öljy- ja maaliastiat sekä kanisterit)

Kuormamaksulla 25 euroa:
🔶 suurikokoiset jätteet (esim. huonekalut, patjat)
🔶 rakennusjäte 1 m3/asiakas (voi pakata suursäkkiin)
🔶 lasikuituveneet

HUOM! Keräyksessä ei oteta vastaan normaalia asumisessa syntyvää kotitalousjätettä, eikä käymäläjätettä. Ei jätesäkkejä!

1) Tuo itse

Keräysaikataulu

Voit tuoda jätteesi Roopettarelle (yllä olevan hinnaston mukaisesti) aikataulun puitteissa seuraaviin vastaanottopaikkoihin:

  • ma 2.8. klo 10–16: Kalasaari, Paviljongin laituri
  • ti 3.8. klo 10–14: Pyhäsaaren pohjoiskärki, Leppävesi
  • ke 4.8.: Tilausnoutoja Kalasaaren lähialueilla
  • to 5.8. klo 9–13: Kalliosaari, Korpilahti
  • pe 6.8. klo 9–13: Kumina, Korpilahti

HUOM! Jätteitä EI SAA tuoda vastaanottopaikkoihin etukäteen! Maksu vain kortilla!

2) Tilaa kuljetus

Tilausnoudot omasta mökkirannasta

Roopetar-alus noutaa romuja ja lajiteltuja jätteitä kohtuullisen matkan päästä ma–pe 2.–6.8. Nouto tilataan ennakkoon torstaina 29.7. klo 9–16, Roopetar p. 040 755 3413. Tilauksia ei oteta vastaan muuna aikana.

Noutoja pystytään tekemään rajattu määrä. Kippari reitittää noutoreitin ja ilmoittaa asiakkaalle onnistuuko nouto ja milloin. Kippari antaa myös ohjeet, mihin jätteet rannassa sijoitetaan. Noutoa varten tarvitaan valokuva/tarkka kuvaus romujen määrästä. Asiakkaan rannasta tulee löytyä alukselle vähintään 1,5 metrin syvyinen rantautumispaikka ja/tai vankkaa tekoa oleva mökkilaituri. Tilausmaksu on 55 euroa noutokerrasta ja maksullisesta jätteestä 25 euron käsittelymaksu. Maksu vain kortilla!

Tiedustelut:
Pidä Saaristo Siistinä ry, p. 0400 555 098

Yhteistyössä:

Keräys toteutetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roopetar-aluksella ja maakuljetuksista ja jätteiden käsittelystä vastaa Mustankorkea Oy.

15.

kesäkuu

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija