Ajankohtaista

Oletko tilannut jo e-laskun?

E-lasku on helppo ja turvallinen tapa maksaa jätelasku sekä mikä parasta, se säästää myös ympäristöä. Oletko sinä tilannut jo jätelaskusi e-laskuna?

Valtaosa Mustankorkean lähettämistä laskuista tilataan yhä paperilaskuina.

03.

kesäkuu

2021

03.06.

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saat paperisen laskun sijasta omaan verkkopankkiisi. Se on turvallinen, ympäristöystävällinen ja nykyaikainen tapa maksaa laskuja.

Mustankorkea lähettää vuodessa noin 150 000 laskua. Yksikin paperilaskun korvaava e-lasku pienentää hiilijalanjälkeä. On laskettu, että verkkolasku on neljä kertaa ympäristöystävällisempi kuin paperilasku – joidenkin laskelmien mukaan jopa enemmän.

E-laskun ympäristöhyödyt tulevat paperilaskun materiaalin valmistuksesta, tulostuksesta, kirjekuorista, kuljetuksista sekä käsittelystä.

Mustankorkean tämän vuoden tammi-toukokuussa kuluttajille lähetetyistä jätelaskuista vielä 70 prosenttia oli paperilaskuja. Jos otamme mukaan kaikki asiakkaat, myös yritykset ja taloyhtiöt, oli paperilaskujen osuus 54 prosenttia, kertoo Mustankorkean taloushallinnon asiantuntija Jenni Nätti.

Ympäristön lisäksi e-lasku on myös nopeampi, vaivattomampi ja helpompi tapa hoitaa jätelasku. E-lasku tulee verkkopankkiisi nopeammin kuin paperilasku postissa, joten pelivaraa eräpäivään jää enemmän.

Näin tilaat e-laskun:

1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Tarvitset e-laskun tilaamiseen viimeisimmän laskusi viitenumeron ja laskunnumeron. Viitenumero kannattaa kirjoittaa ilman välilyöntejä.

2. Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi e-laskun vastaanottoilmoituksen, lähetämme jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi. Sinun tarvitsee vain tarkastaa lasku ja hyväksyä maksu veloitettavaksi tililtäsi tai asettaa lasku automaattimaksamiseen, jolloin lasku veloitetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä.

Kiitos, kun säästät ympäristöä kanssamme!

Laskutuksen minimiraja nousee 10 euroon

Mustankorkean minimilaskutusraja nousee 10 euroon kesäkuussa eli käytännössä lasku lähetetään asiakkaalle vasta, kun laskutettavaa on kertynyt vähintään kymmenen euron verran.

Minimirajan korotuksella haluamme vähentää lähetettävien laskujen määrää ja näin osaltamme vähentää laskutuksen liittyvää ympäristökuormaa.

03.

kesäkuu

2021

Päivi Peltola

viestinnän suunnittelija