Ajankohtaista

Jätekuljetukset muuttuvat Toivakassa – pitääkö olla huolissaan?

Huhtikuun ensimmäinen on aprillipäivä, mutta tämä ei ole vitsi. Jätekuljetuksiin tulee silloin merkittävä muutos Toivakassa. Asukkaan tai mökkiläisen ei kuitenkaan tarvitse murehtia – jäte kulkee jatkossakin.

23.

maaliskuu

2021

23.03.

Päivi Peltola

viestinnän asiantuntija

Mitä siis tapahtuu?

Jätekuljetuksiin tulee muutos koko Toivakan kunnan alueella. Aiemmin jokainen kiinteistön omistaja on itse järjestänyt ja sopinut jäteastioiden tyhjennyksistä. 1.4.2021 alkaen voimaan tulee järjestelmä, jota kutsutaan kunnan järjestämäksi jätteenkuljetukseksi. Kuntien omistama Mustankorkea Oy on kilpailuttanut jätekuljetukset kuntalaisten puolesta ja jatkossa jäteastiat tyhjentää koko alueella L&T Ympäristöpalvelut Oy.

Ok, keitä se koskee?

Muutos koskee kaikkia toivakkalaisia asuinkiinteistöjä, eli niin omakotitalojen asukkaita, taloyhtiöitä kuin vapaa-ajan asukkaitakin.

Mikä käytännössä muuttuu?

Jäteastiat käy jatkossa tyhjentämässä eri jäteauto. Siirtymävaiheessa (1.4. alkaen) jäteastian tyhjennyspäivässä ja tyhjennysvälissä saattaa olla poikkeuksia. Jatkossa tyhjennysvälit palautuvat ennalleen, mutta tyhjennysten viikonpäivä saattaa muuttua uusien ja ympäristöystävällisten ajoreittien myötä.

Jätehuollon lasku tulee asiakkaille jatkossa Mustankorkealta. Ensimmäinen lasku tulee suurelle osalle paperisena, mutta jos on viime vuonna tilannut perusmaksun laskunsa e-laskuna, nämä tiedot löytyvät Mustankorkealta.

Kaikki jätehuoltoon liittyvä asiointi, kysymykset ja neuvonta hoituvat jatkossa Mustankorkean kautta.

Lue 6 selkeää faktaa muutoksesta täältä.

Mitä toivakkalaisten tulisi tehdä?

Lähtökohtaisesti kuntalaisen ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Nykyiset asiakas- ja sopimustiedot siirtyvät alueella toimineilta kuljetusyrityksiltä Mustankorkean ylläpitämään asiakasrekisteriin. Jos tiedoissa on päivityksen tarvetta, vanhoja yhteystietoja tai muuta muutostarvetta, asiakkaan pitäisi olla yhteydessä Mustankorkeaan. Varmuuden vuoksi ei kannata olla yhteydessä, jos asiat ovat kunnossa, sillä asiakaspalvelussa on joka tapauksessa odotettavissa ruuhkaa kevään aikana.

Jos jäteastia sijaitsee sellaisessa paikassa, että uusi jätekuljettaja ei välttämättä löydä sitä helposti pelkän osoitetiedon perusteella, kannattaa astian sijaintia täsmentää Mustankorkealle.

Miksi moinen muutos tulee?

Mustankorkea Oy on Toivakan, Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen omistama jäteyhtiö, joka vastaa jätehuollosta näiden kuntien alueella. Mustankorkealla ei ole omia jäteautoja, vaan jätteiden keräys ja kuljetus kilpailutetaan urakka-alueittain.

Omistajakuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen, Jyväskylän seudun jätelautakunta, on päättänyt, että myös jätekuljetusten keskitetty järjestäminen kuuluu Mustankorkean vastuulle. Toivakan jätekuljetukset kilpailutettiin ja kilpailutuksen voitti L&T Ympäristöpalvelut Oy.

Mitäs nyt sitten..?

Jatkossa Mustankorkea auttaa ja neuvoo toivakkalaisia kaikissa jäteasioissa, myös jäteastian tyhjennyksiin ja jätteiden kuljetukseen liittyvissä kysymyksissä. Meille voi aina lähettää viestin, soittaa tai kommentoida. Toivottavasti tulemme pian tutuksi!

23.

maaliskuu

2021

Päivi Peltola

viestinnän asiantuntija