Ajankohtaista

Omakotiasukas tai mökkiläinen - perusmaksun laskutukseen tulee muutos

Jätehuollon perusmaksuun tulee tänä vuonna muutos, joka koskee omakoti- ja vapaa-ajan asukkaita. Maksu laskutetaan jatkossa kerran kalenterivuodessa, vuosimaksuna. Aiemmin maksu on ollut jaettuna jokaiselle jätelaskulle kuukausittain.

26.

tammikuu

26.01.

Petra Thurén

Aiemmin koko vuotta koskeva perusmaksu oli jaettu kuukausimaksuihin ja se laskutettiin kuukausikohtaisesti. Jatkossa perusmaksu laskutetaan vuosimaksuna jätehuoltomääräysten mukaisesti ja se maksetaan ainoastaan kerran vuodessa.

Koko vuoden perusmaksun summa ei siis ole muuttunut, se on tismalleen ennallaan. Vakituisen asunnon perusmaksu 37,20 €/vuosi ja vapaa-ajan asunnon perusmaksu 18,60 €/vuosi.

Perusmaksu on asuinhuoneistokohtainen vuosimaksu ja se määräytyy jätehuoltoviranomaisen hyväksymän jätetaksan perusteella sille henkilölle, joka on huoneiston/kiinteistön omistaja tai haltija vuoden ensimmäisenä päivänä.

Perusmaksulla katetaan esimerkiksi hyötykeräyspisteiden ylläpito, vaarallisten jätteiden keräys ja käsittely, jäteneuvonta ja -viestintä sekä yhteisen jätehuoltoviranomaisen toimintaa. Perusmaksu ei liity jäteastian tyhjennykseen.

Lue lisää perusmaksusta täältä.

26.

tammikuu

Petra Thurén