Ajankohtaista

Muovinkeräys innostaa – mukaan ilmoittautui noin 1700 taloyhtiötä

Muovipakkausten keräys alkaa ensi vuoden alussa reilulta 1700 taloyhtiöltä Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Tämä on lähes puolet kaikista niistä vähintään viiden huoneiston taloyhtiöistä, joille muovinkeräys tulee jätehuoltomääräysten mukaisesti pakolliseksi.

Muovipakkausjätteen keräys laajenee ensi vuonna.

01.

lokakuu

01.10.

Petra Thurén

Mustankorkea keräsi ilmoittautumisia heti vuoden alussa alkavaan keräyksen ”ensimmäiseen aaltoon” syyskuun aikana. Ensimmäisten joukossa mukaan on lähdössä ainakin 1700 taloyhtiötä.

”Tästä valtavan suuri kiitos isännöitsijöille ja taloyhtiöiden hallituksille! On selvää, että muovin kierrätys kiinnostaa asukkaita ja tämän asian kanssa on oltu aktiivisia”, kiittelee Mustankorkean asiakaspalveluesimies Leena Hattunen.

Ilmoittautumisaika oli lyhyt, koska seuraavaksi alkaa tietojen käsittely ja jäteautojen reittien suunnittelu. Taloyhtiöillä on loppuvuosi aikaa tehdä jäteastioihin liittyviä käytännön järjestelyjä.

”Tiedot naputellaan jokaisen taloyhtiön asiakastietoihin manuaalisesti. Tämän jälkeen kuljetuskumppanimme pääsevät suunnittelemaan ajoreittejä alueilleen. Yksi uusi jätelaji lisää voi tarkoittaa muutoksia myös muiden jäteastioiden tyhjennyksiin. Tässä on siis monta muuttujaa, jotka on huomioitava – muovinkeräys ei vain ala itsestään”, Hattunen selittää.

Jos taloyhtiö ei tässä vaiheessa ehtinyt tai pystynyt ilmoittautumaan mukaan, seuraava mahdollisuus on tulossa keväällä, erikseen ilmoitettavaan aikaan.

”Emme voi ottaa yksittäisiä tai muutamia taloyhtiöitä mukaan ripotellen pitkin talvea, koska jäteautojen reittejä ei voida jatkuvasti muuttaa. Mitään hätää ei kuitenkaan ole, jos asia meni nyt ohi, sillä siirtymäaikaa on ensi kesään asti eli asian ehtii hyvin hoitaa keväällä”.

Alueellisten jätehuoltomääräysten mukaan muovipakkausten keräys tulee pakolliseksi kaikille vähintään viiden huoneiston kiinteistöille Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa sekä ensi kesänä myös Toivakassa. Jätehuoltomääräyksistä päättää kuntien yhteinen viranomainen, Jyväskylän seudun jätelautakunta. Mustankorkea toteuttaa päivittäistä jätehuollon palvelua määräysten mukaisesti.

01.

lokakuu

Petra Thurén