Ajankohtaista

Puutarhajätteet maksutta lokakuussa

Mustankorkea ottaa lokakuussa kotipihan risut, oksat ja haravointijätteet maksutta vastaan kolmessa paikassa. Jyväskylässä vastaanottopaikka on poikkeuksellisesti Mustalammen maankaatopaikka, ei Mustankorkean jätekeskus. Laukaassa ja Toivakassa keräyspaikat ovat ennallaan.

07.

syyskuu

07.09.

Petra Thurén

Kotipihojen risuja, oksia ja haravointijätettä otetaan maksutta vastaan lokakuun aikana kolmessa paikassa. Erityisesti Jyväskylässä Mustankorkean jätekeskuksella aiemmin asioineita pyydetään huomioimaan poikkeava vastaanottopaikka, joka tällä kertaa on Mustalammen maankaatopaikalla. Mustalammen maankaatopaikka sijaitsee Ronsuntaipaleentiellä lähellä Mustankorkeaa (kaupungin suunnasta tullessa ajetaan Mustankorkean risteyksen ohi ja seuraavasta vasemmalle, ennen Ladun majaa). Siellä vastaanotto on lokakuun ajan ma-pe klo 7-19.

”Jätekeskuksella on meneillään tietöitä, joten yritämme vähentää ruuhkia ohjaamalla peräkärryjen kanssa tulevat puutarhajätteen tuojat tällä kertaa eri paikkaan. Muuten mikään ei ole muuttunut ohjeissa, eli vastaanottopaikassa on omat kasansa risuille ja oksille sekä haravointijätteelle. Tämä kannattaa huomioida kuormaa pakatessa”, muistuttaa ympäristö- ja laatuasiantuntija Iina Könönen.

Muut vastaanottopaikat ovat:

  • Laukaassa Haukilammen maankaatopaikka, ma-pe klo 12-18
  • Toivakassa Ajakantie, pe klo 12-18 ja la klo 10-15.

Perinteisesti puutarhajätekampanja on järjestetty keväällä, mutta tänä vuonna se jouduttiin koronavirustilanteen aiheuttaminen rajoitusten vuoksi siirtämään myöhemmäksi. Mustankorkealla seurataan edelleen koronavirustilanteen kehittymistä ja muutokset ovat mahdollisia, mikäli tilanne niin vaatii.

”Huomioithan muut ihmiset ja tulet tuomaan myös puutarhajätteitä vain terveenä! Kampanja saa perinteisesti paljon ihmisiä liikkeelle, joten hetkellisiä ruuhkia ja jonoja voi joka tapauksessa muodostua”.

 

07.

syyskuu

Petra Thurén