Ajankohtaista

Kiinteistöyhdistyksen selvitys: Jätehuollon hinta laskenut eniten Laukaassa

Jätehuollon maksut ovat pysyneet Mustankorkean alueen kunnissa erittäin maltillisina, ja Laukaassa kustannukset ovat laskeneet jopa viidenneksen. Tämä selviää Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen Indeksitalo-selvityksestä. Yleisesti asumisen kulut, jätehuolto mukaan luettuna, ovat nousseet monissa kunnissa.

11.

syyskuu

11.09.

Petra Thurén

Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys on jälleen selvittänyt asumisen kustannuksia alueen kunnissa. Selvityksen mukaan kuntien välillä on kokonaisuudessa suuria eroja.

Jätehuolto lohkaisee edelleen hyvin pienen siivun taloyhtiön kustannuksista, vaikka nousuakin on ollut. Selvityksessä mukana olevista kunnista matalimmat jätehuollon kustannukset ovat Jyväskylässä, Muuramessa ja Laukaassa. Selvityksen suurin kustannusten lasku oli Laukaan jätehuollossa, yli 20 prosenttia.

Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen maakunnallisessa vertailussa selvitettiin niin sanotun indeksitalon vuosikustannuksia ja niiden kehitystä. Keski-Suomen indeksitaloksi on määritelty vuonna 1975 rakennettu, 20 huoneiston kerrostalo, jolle lasketaan vuosittain kustannukset tietyillä ehdoilla voimassa olevan todellisen hintatason mukaan. Tuoreimmat tiedot on kerätty kesäkuussa ja elokuussa 2020. Keski-Suomen indeksitalovertailua on tehty vuodesta 2005 saakka.

Lähde: Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys

11.

syyskuu

Petra Thurén