Ajankohtaista

Muistutus - puutarhajätteiden maksuton vastaanotto on siirretty syksyyn

Mustankorkean jätekeskuksella eletään vuoden vilkkainta aikaa. Ensimmäisenä lauantaina asiakkaita kävi lähes 600 ja ruuhkia on odotettavissa myös jatkossa. Puutarhajätteen maksuton vastaanotto on siirretty syksyyn. Muistathan maltin ja turvavälit asioidessasi, sillä poikkeustilanne jatkuu!

04.

toukokuu

04.05.

Petra Thurén

Perinteisesti toukokuussa järjestetty puutarhajätteiden maksuton vastaanotto on siirretty syksyyn. Tämä päätettiin maaliskuussa vallitsevan tilanteen ja hallituksen ohjeiden mukaisesti. Maksuttomuus on houkutellut jätekeskukselle vielä tavallistakin enemmän asiakkaita, joten kampanjan siirrolla toivottiin puutarhajätekuormien tuonnin jakautuvan tasaisemmin ja pidemmälle ajalle. Puutarhajätettä voi ympäri vuoden tuoda käsittelyyn 11 euron päivämaksulla ja Laukaassa ja Toivakassa on omat vastaanottopaikkansa.

Muutoksesta huolimatta esimerkiksi lauantaina 2.5.2020 jätekeskukselle muodostui käytännössä katkeamaton jono ja ruuhkia. Asiakkaita kävi päivän aikana lähes 600. Myös vapun jälkeisenä maanantaina alueelle on ollut pitkä jono.

Mustankorkea pyytää asiakkaita käyttämään omaa harkintaa siinä, onko jätekeskuksella asiointi aivan välttämätöntä ja voisiko käynnin ajoittaa vähemmän ruuhkaiseen aikaan. Vaaka-aseman asiointitilaan toivotaan vain yhtä asiakasta kerralla, vaikka se tarkoittaisikin hetken jonottamista sen ulkopuolella. Näin kukin voi huomioida myös muiden asiakkaiden turvallisuuden.

Koronakevät näkyy Mustankorkean lisäksi jätekeskuksilla ja -asemilla sekä jätteiden keräyspisteillä ympäri Suomen. Kun moni viettää tavallista enemmän aikaa kotona, myös varastoja ja autotalleja siivotaan innokkasti ja jätettä syntyy poikkeuksellisen paljon. Kierrätys kannattaa muistaa myös poikkeusaikana.

Mustankorkean jätekeskus on edelleen normaalisti avoinna arkisin klo 7-19 ja kesän ajan myös lauantaisin klo 9-14.

04.

toukokuu

Petra Thurén