Ajankohtaista

Jätekeskuksella joutuu nyt jonottamaan - ruuhka-aikoja kannattaa välttää

Kevät on aina vilkkainta aikaa Mustankorkean jätekeskuksella, ja poikkeustilanteesta huolimatta ihmisiä on tänä vuonna ollut liikkeellä jopa tavallista enemmän. Jätekeskus on avoinna normaalisti, mutta jokaisen asiakkaan kannattaa harkita itse, voisiko asiointia siirtää tai lykätä. Pahimpia ruuhka-aikoja kannattaa välttää – varsinkin lauantaisin jonoja on odotettavissa.

Kaikki autot ajavat jätekeskukselle samasta portista vaaka-aseman kautta.

07.

toukokuu

07.05.

Petra Thurén

2.5.2020 oli kevään ensimmäinen lauantai, kun Mustankorkean jätekeskus oli avoinna. Kaunis sää ja pitkä vapaa houkutti väkeä hyvin runsaasti liikkeelle, koronavirustilanteesta huolimatta. Klo 9-14 välillä jätekeskukselle oli tauoton jono, joka ulottui pahimmillaan isolle tielle asti.

Ruuhka ei ollut poikkeuksellinen, vaan tilanne on usein keväisin sama. Erityisesti toukokuut ovat olleet kiireisiä, koska Mustankorkealla on otettu puutarhajätettä vastaan maksutta. Tänä vuonna ilmaiskampanja kuitenkin siirrettiin syksyyn, jotta puutarhajätekuormien tuonti jakautuisi tasaisemmin ja pidemmälle ajalle.

Tästä huolimatta ruuhkilta ja pitkiltä jonoilta ei ole voitu välttyä. Moni on nyt tavallista enemmän kotona, ja varastoja ja autotalleja siivoillaan, joten jätekuormiakin tuodaan paljon käsittelyyn.

”Lauantait ja maanantait ovat yleensä kaikkein kiireisimpiä päiviä, mutta tähän vuodenaikaan oikeastaan kaikkina päivinä kannattaa varautua siihen, että ihan suoraan ei pääse portista ajelemaan. Ja jonoista ja kiireestä huolimatta, toivomme kaikilta malttia ja muiden ihmisten huomioimista. Maksuluukulle edelleen yksi kerrallaan, kiitos”, vaaka-asemalta muistutetaan.

Seuraava erityisen vilkas päivä on odotettavissa helatorstain jälkeisenä perjantaina, joka on perinteisesti koko vuoden vilkkain päivä. Viime vuonna päivän aikana kävi noin 1500 asiakasta.

”Silloin ei kannata tulla ellei ole välttämätöntä, tai ainakin kannattaa varautua jonotukseen rauhallisella mielellä”.

Mustankorkean jätekeskus ja Omapiha ovat avoinna ma-pe klo 7-19 ja touko-elokuun ajan lauantaisin klo 9-14.

07.

toukokuu

Petra Thurén