Ajankohtaista

Roskis täynnä? - monessa kodissa syntyy nyt tavallista enemmän jätettä

Moni viettää tällä hetkellä tavallista enemmän aikaa kotona, jolloin myös jätettä syntyy monessa taloudessa normaalia arkea enemmän. Lajittelu kannattaa myös poikkeustilanteessa, eikä mitään jäteastiaa kannata ylitäyttää. Jäteautot kulkevat tällä hetkellä aikataulussaan.

Jäteautot ovat normaalisti liikenteessä, mutta moni roskis täyttyy tavallista nopeammin.

27.

maaliskuu

2020

27.03.

Petra Thurén

Mustankorkealle tulee tällä hetkellä hyvin paljon yhteydenottoja ja tarkistussoittoja jäteautojen aikatauluista. Asiakaspalvelu on  siksi ruuhkainen ja vastausviiveet ovat valitettavasti venyneet.

Jäteautot kulkevat tällä hetkellä ajallaan, isoja poikkeuksia ei ole. Silti moni yhteydenottaja on huolissaan siitä, onko jäteauto käynyt lainkaan.

”Koska moni viettää nyt kaiken ajan kotona, etätöissä, etäkoulussa tai karanteenissa, jätettä ja roskaa syntyy enemmän, kuin tavallisesti. Siksi astiat ovat tavallista täydempiä”, muistuttaa palveluvastaava Leena Hattunen Mustankorkealta.

Sama ilmiö näkyy myös hyötykeräyspisteillä, jotka saattavat paikoin olla hyvin täysiä.

”Jos jäteastiat tai puristimet pursuilevat, ei niihin pitäisi yrittää laittaa enempää jätteitä, eikä varsinkaan nakata jätteitä keräyspisteen ympäristöön. Ilmoitus esimerkiksi meille riittää, niin pystymme järjestelemään tyhjennyksiä”, Hattunen toivoo.

Jäteautot ajavat tällä hetkellä normaalissa aikataulussaan. Mahdollisiin poikkeuksiin on kuitenkin varauduttu jo etukäteen, ja kuljetusyhtiöillä on mahdollisuus ajaa tarvittaessa myös viikonloppuisin. Toistaiseksi resursseja on riittänyt.

”Jätekuljettajat tekevät erittäin tärkeää työtä myös poikkeusoloissa. Meidän asiakaspalvelijamme puolestaan ovat siirtyneet etäyhteyksien päähän, mikä ei valitettavasti nopeuta asioiden käsittelyä. Teemme kuitenkin kaikkemme, että peruspalvelu säilyy mahdollisimman normaalina myös näissä poikkeavissa olosuhteissa”.

 

 

27.

maaliskuu

2020

Petra Thurén