Ajankohtaista

Korona kotona? Käsittele roskat näin

Kunnallisten jäteyhtiöiden kattojärjestö Suomen Kiertovoima KIVO ry ja Työterveyslaitos ovat täsmentäneet jätehuoltoon liittyvää ohjeistusta koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.

18.

maaliskuu

18.03.

Petra Thurén

Tällä hetkellä koronavirustartunnan saaminen jätteiden kautta on epätodennäköistä Suomessa. KIVO on kuitenkin antanut valtakunnallisesti ohjeita jätelaitoksille omaan toimintaan sekä asukkaille, jotta toimiva jätehuolto voitaisiin varmistaa ja epidemian leviämistä estää.

Huomioi siis nämä ohjeet:

  • Lajitteluohjeissa ei ole muutoksia.
  • Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään sekajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä sekajäteastiaan.
  • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
  • Sekajätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

18.

maaliskuu

Petra Thurén