Ajankohtaista

Yhteiskunta- ja ympäristöasiaa koululaisille - Mustankorkea mukaan Yrityskylään

Jyväskylään rantautuu ensi lokakuussa koululaisten oma Yrityskylä, jonka tavoitteena on opettaa nuorille työelämässä ja yhteiskunnassa tarvittavia taitoja. Yrityskylän toimintaan pääsevät jatkossa osallistumaan lukuvuosittain lähes kaikki Keski-Suomen kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset.

Mustankorkea mukaan Keski-Suomen Yrityskylään

13.

helmikuu

13.02.

Petra Thurén

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan ja saa palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yläkoululaisille on oma oppimisympäristönsä.

Mustankorkea on mukana Yrityskylä Keski-Suomen paikallisena kiertotalouden ja jätehuollon kumppanina.

”Yrityskylä on valveutunut paikka, jossa muun muassa kiinnitetään huomiota lajitteluun ja harjoitellaan esimerkiksi jätehuoltosopimuksen tekemistä. Lisäksi joku koululainen pääsee aina päiväksi hyppäämään vaikkapa Mustankorkean toimitusjohtajan tai jäteneuvojan saapaisiin ja harjoittelemaan työelämää sitä kautta”, kertoo Mustankorkean viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Piia Aho.

”Jäteneuvonta on Mustankorkean tehtävä. Yrityskylän kautta tavoitamme lähes kaikki alueemme kuntien kuudesluokkalaiset uutena kohderyhmänä ja tulemme heille tutuksi”, Aho jatkaa.

Yrityskyliä on Keski-Suomen pisteen avautumisen myötä jo yksitoista ja niiden taustavaikuttaja on Talous ja nuoret TAT. Yrityskylät tavoittavat noin 80 prosenttia kuudesluokkalaisista ja 65 prosenttia yhdeksäsluokkalaisista valtakunnallisesti.

13.

helmikuu

Petra Thurén