Ajankohtaista

Jos jäteastia rikkoutuu - tee näin

Muoviset jäteastiat eivät ole ikuisia, vaan ennen pitkää nekin tulevat tiensä päähän. Vanha ja hapertunut astia voi haljeta tyhjennyksen yhteydessä.

Jäteastian kuuluu kestää koneellinen tyhjennys. Muovi voi kuitenkin haljeta vanhuuttaan.

14.

tammikuu

14.01.

Petra Thurén

Jos jäteastia on rikkoutunut tyhjennyksen yhteydessä, kannattaa asiasta olla yhteydessä asiakaspalveluumme mahdollisimman pian. Jätteenkuljettaja on todennäköisesti jo raportoinut astiarikosta sähköisen ajonohjausjärjestelmän kautta.

Jäteastioiden muovi väsyy käytön ja iän myötä, eikä yli viisi vuotta vanhoja jäteastioita pääsääntöisesti korvata. Tyypillisiä ikääntymisestä johtuvia rikkoutumisia ovat astian kyljen halkeaminen tai pannan halkeaminen ja vääntyminen. Vanha jäteastia rikkoutuu yleensä juuri tyhjennyksen yhteydessä.

On myös mahdollista, että astia hajoaa jätteenkuljettajan virheen vuoksi. Tällöin jäteastia korvataan. Jos rikkoutuminen johtuu jäteastian väärästä käytöstä, esimerkiksi ylitäytöstä tai -painosta, sitä ei korvata. Jäteastiat tyhjennetään koneellisesti eli ”nappia painamalla” – kuljettaja ei siis ryskytä tai käytä tarpeetonta voimaa astian kippaamiseen.

Jäteastiat ovat kiinteistöjen omia tai vuokralla kuljetusyritykseltä. Mustankorkealta ei ole mahdollista ostaa tai vuokrata astioita. Uusia astioita saa esimerkiksi rautakaupoista.

Astiarikot käsitellään Mustankorkean asiakaspalvelussa. Asian selvitystä helpottaa, jos asiakas voi lähettää kuvan tai kuvia hajonneesta astiasta sekä mahdollisimman tarkan arvion vahingon ajankohdasta.

14.

tammikuu

Petra Thurén