Ajankohtaista

Mustankorkean yritysasiakkaita palvelee jatkossa MKO Ympäristöpalvelut Oy

Yritysten jätehuollon palveluihin on tulossa muutoksia vuoden vaihteessa. 1.1.2020 toimintansa aloittava MKO Ympäristöpalvelut Oy on Mustankorkea Oy:n itsenäinen tytäryhtiö, joka vastaa yritysasiakkaiden jätteen käsittelystä ja hyödyntämisestä. Asiointi hoituu edelleen tuttuun tapaan Mustankorkean jätekeskuksella.

16.

joulukuu

2019

16.12.

Petra Thurén

Ensi vuoden alussa voimaan tuleva jätelain muutos ja aiemmat hankintalainsäädännön muutokset rajoittavat kuntien omistaman Mustankorkea Oy:n mahdollisuuksia tarjota jätehuoltopalveluita yrityksille entisessä mittakaavassa. Jotta yrityksille voidaan varmistaa kattavat jätehuollon palvelut myös jatkossa, eriytetään markkinaehtoinen liiketoiminta omaan, itsenäiseen yritykseen.

”Mustankorkea Oy keskittyy siis jatkossa pääasiassa kuntalaisten jätehuollon järjestämiseen. MKO Ympäristöpalvelut Oy puolestaan huolehtii yrityksille tarjottavasta palvelusta. Niin kuljetusyritykset, rakennusliikkeet , teollisuus kuin vähittäiskaupankin yritysasiakkaat saavat edelleen laajimman mahdollisen palvelutarjonnan tutusta paikasta”, selventää Mustankorkea Oy:n toimitusjohtaja Esko Martikainen.

Yritysasiakkaan näkökulmasta muutos on käytännössä pieni. Kuormat ajetaan edelleen samalle vaaka-asemalle Mustankorkean jätekeskukselle ja jäte käsitellään paikallisesti tai toimitetaan tarvittaessa eteenpäin. Laskut, sopimukset ja raportointi hoituvat jatkossa uuden yhtiön nimellä.

”Aloitamme toiminnan pienellä porukalla, jolla on vankka ympäristöalan ja yritysmaailman kokemus. Lisäksi meillä on etuna jätekeskuksen laaja käsittelykapasiteetti sekä aukioloajat. Yritysten ei tarvitse huolehtia, miten ja mistä saavat tarvitsemansa palvelun, vaan MKO Ympäristöpalveluiden kautta asiat hoituvat myös jatkossa vaivattomasti ja sujuvasti”, kertoo MKO Ympäristöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Juhani Juvonen.

MKO Ympäristöpalvelut Oy:n verkkosivut aukeavat vuoden alussa. 

16.

joulukuu

2019

Petra Thurén