Ajankohtaista

Kiinteistöyhdistyksen selvitys: Asumiskustannukset nousussa, Laukaa Keski-Suomen kallein kunta

Jätehuollon maksut lohkaisevat edelleen hyvin pienen osan taloyhtiön kustannuksista. Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen selvityksen mukaan niin sanotun indeksitalon vuosikuluista jätehuollon osuus on noin viisi prosenttia. Asumiskustannukset ovat kokonaisuutena nousseet tasaisesti vuodesta toiseen.

04.

lokakuu

04.10.

Petra Thurén

Vertailun mukaan Laukaa on Keski-Suomen kallein kunta, kun tarkasteltiin taloyhtiöiden kuntakohtaisia kiinteistönpidon kustannuksia.

Valtakunnallisessa suurten kaupunkien vertailussa kokonaiskustannukset olivat nousseet keskimäärin 3,3 prosenttia, mutta Jyväskylässä nousu jäi maltilliseen alle yhteen prosenttiin.

Sekä Kiinteistöliiton valtakunnallisessa että Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen maakunnallisessa vertailussa selvitettiin niin sanotun indeksitalon vuosikustannuksia ja niiden kehitystä.

Keski-Suomen indeksitaloksi on määritelty vuonna 1975 rakennettu, 20 huoneiston kerrostalo, jolle lasketaan vuosittain kustannukset tietyillä ehdoilla voimassa olevan todellisen hintatason mukaan. Tuoreimmat tiedot on kerätty elokuussa 2019. Keski-Suomen indeksitalovertailua on tehty vuodesta 2005 saakka.

Lähteet:

Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys, Indeksitalo 2019

Kiinteistöliitto, Indeksitalo 2019

04.

lokakuu

Petra Thurén