Ajankohtaista

Laukaaseen ja Toivakkaan uusi jätekuljettaja

Jätekuljetuksiin on tulossa muutoksia Laukaassa ja Toivakassa. Alueella tulee voimaan kunnan järjestämä ja kilpailuttama jätteenkuljetus. Laukaalaisten jäteastiat tyhjentää lokakuun alusta Lassila&Tikanoja Oyj, Toivakassa uusi jätteenkuljettaja aloittaa vuotta myöhemmin.

Jäteauto purkamassa sekajätettä Mustankorkean siirtokuormaushallissa.

18.

tammikuu

18.01.

Mustankorkea

Petra Thurén

Laukaan ja Toivakan kunnat ovat Mustankorkea Oy:n omistajia ja siirtäneet lakisääteiset jätehuollon palvelutehtävänsä yhtiön hoidettaviksi. Jätehuoltoviranomaisen päätöksestä myös jätekuljetusten järjestäminen siirtyy Mustankorkean vastuulle lokakuusta 2019.

Yhtiö on kilpailuttanut kuntien jätekuljetukset kahtena urakka-alueena: Laukaa pohjoinen sekä Laukaa eteläinen ja Toivakka. Julkiset kilpailutukset järjestettiin loppuvuodesta 2018 ja niihin molempiin tuli useita tarjouksia. Molemmat kilpailutukset voitti Lassila & Tikanoja Oyj. Päätöksistä ei valitettu markkinaoikeuteen, joten ne ovat nyt saaneet lainvoiman.

”Laukaa ja Toivakka jaettiin kahteen kokonaisuuteen, jotta saatiin logistisesti järkevän kokoiset urakka-alueet, joista mahdollisimman monen yrityksen oli mahdollista esittää tarjous. Kiinnostuksen määrä olikin erittäin positiivinen yllätys, sillä tarjouksensa jätti peräti seitsemän eri kuljetusyritystä,” kertoo Mustankorkean kuljetusvastaava Terttu Nyberg.

Jätteet kuljetetaan käsittelyyn Mustakorkean jätekeskukselle.

Kuntalaisten kannalta muutos tarkoittaa sitä, että ensi syksystä alkaen he voivat olla kaikissa jätehuoltoon liittyvissä asioissa yhteydessä Mustankorkeaan. Ennen muutosten voimaantuloa Mustankorkea myös tiedottaa ja ohjeistaa asiakkaita, miten toimitaan esimerkiksi sopimusten, jäteastioiden, osoitetietojen ja laskutuksen kanssa jatkossa.

18.

tammikuu

Mustankorkea

Petra Thurén