Ajankohtaista

Jäätynyt jäteastia voi jäädä tyhjentämättä

Suojasäästä pakkaselle sahaava talvikeli saattaa jäädyttää jäteastian niin, ettei sen tyhjentäminen ole mahdollista. Erityisesti biojäteastiat ovat alttiita jäätymiselle. Jäteauton kuljettaja ei voi irrottaa kiinni jäätynyttä jätettä astiasta, jolloin tyhjennys jää valitettavasti välistä.

Jäteastiat tyhjennetään koneellisesti jäteautoon ”kippaamalla”. Jäätyneen biojätteen tyhjennys ei välttämättä onnistu.

09.

tammikuu

09.01.

Petra Thurén

Jäätyneet jäteastiat ovat jokatalvinen ongelma, josta tulee säännöllisesti yhteydenottoja myös Mustankorkean asiakaspalveluun.

Alkuvuoden aikana myös jäteautojen kuljettajat ovat raportoineet, että useita biojäteastioita on valitettavasti jäänyt tyhjentämättä, koska jäte on jäätynyt tiukasti astiaan kiinni.

Jäteastiat tyhjennetään auton nosturilla ”kippaamalla”, eikä kuljettaja voi yrittää irrottaa jäätynyttä sisältöä käsin. Jäinen astia voi myös helposti haljeta, jos sitä yritetään saada väkisin tyhjäksi. Tällaisissa tapauksissa kuljettaja kirjaa tyhjentämättä jääneen jäteastian seurantajärjestelmään ns. hukkanoutona.

Biojäteastian jäätymistä voi yrittää ennaltaehkäistä laittamalla sinne mahdollisimman kuivaa ja pussiin tai sanomalehteen pakattua jätettä. Myös sisäsäkki auttaa tyhjentämistä – jos sellaista ei omassa biojäteastiassa ole, palvelun voi tilata Mustankorkealta.

Kaikista varotoimista huolimatta talvikelit aiheuttavat aina päänvaivaa myös jätehuollossa – Mustankorkea pahoittelee siitä asiakkaille mahdollisesta aiheutuvaa harmia!

09.

tammikuu

Petra Thurén