Ajankohtaista

Joulukuuset kiertoon loppiaiseen mennessä

Joulukuusten keräys alkaa Jyväskylässä ja Muuramessa heti loppiaisen jälkeen. Mustankorkea kerää ja käsittelee maanantaihin 7.1.2019 mennessä keräyspisteisiin toimitetut kuuset maksutta.

Omakotitalojen ja pienten kiinteistöjen kuuset kerätään hyötykeräyspisteiltä, yli viiden huoneiston taloyhtiöltä omilta jätekatoksilta.

11.

joulukuu

11.12.

Mustankorkea

Petra Thurén

Viime vuoden tapaan Jyväskylässä ja Muuramesssa omakotitalojen ja pienten, alle viiden huoneiston asunto-osakeyhtiöiden asukkaiden kuuset kerätään hyötykeräyspisteiltä. Yli viiden huoneiston yhtiöiden asukkaat voivat viedä kuusensa oman taloyhtiön jätekatokselle. Kuusien keräily jatkuu tammikuun loppuun saakka.

”Ei siis kannata huolestua, jos oman taloyhtiön kuusia ei ole haettu pois heti ensimmäisen viikon aikana. Kaikki kerätään kyllä”, muistuttaa Mustankorkean kuljetusvastaava Terttu Nyberg.

Aikataulussa jätekatoksiin ja hyötykeräyspisteille jätetyistä joulukuusista ei mene erillistä maksua. Tämän jälkeen kuuset kerätään kiinteistöiltä sekajätteenä ja niistä veloitetaan jätetaksan mukainen maksu.

Erilliskeräyksellä kuuset saadaan hyötykäyttöön. Ne tuodaan Mustankorkean jätekeskukselle, missä ne haketetaan ja hyödynnetään kompostoinnissa tukiaineena.

Tämä ohjeistus koskee Jyväskylää ja Muuramea, joissa kunnan järjestämästä jätteenkuljetuksesta vastaa Mustankorkea. Laukaassa ja Toivakassa  joulukuusten kanssa toimitaan edellisvuosien tapaan.

11.

joulukuu

Mustankorkea

Petra Thurén