Ajankohtaista

Taloyhtiöiden muovinkeräyskokeilu alkaa

Noin kaksisataa jyväskyläläistä taloyhtiötä on mukana Mustankorkea Oy:n järjestämässä, marraskuun alussa alkavassa muovinkeräyskokeilussa. Tavoitteena on kerätä kokemuksia asukkaiden lajitteluinnosta ja selvittää edellytyksiä kiinteistökohtaiselle pakkausmuovin keräilylle.

01.

marraskuu

01.11.

Mustankorkea

Petra Thurén

Taloyhtiöiden muovinkeräyskokeilu perustuu asukkaiden vapaaehtoisuuteen. Mukana on lähes kaksisataa taloyhtiötä, joissa on vähintään 20 huoneistoa.

”Osasimme toki odottaa, että muovinkeräys kiinnostaa. Ilmoittautuneiden taloyhtiöiden määrä oli kuitenkin positiivinen yllätys. Saimme mukaan kattavan pilottijoukon”, Mustankorkean kuljetusvastaava Terttu Nyberg iloitsee.

Muovinkeräyskokeilun asukasviestintä hoituu pääosin isännöitsijöiden välityksellä ja avustuksella. Lisäksi keräyskokeilulle on avattu omat nettisivut, jotka toimivat tieto- ja materiaalipankkina. Sivuilta löytyy muun muassa lajitteluohjeita, usein kysyttyjä kysymyksiä ja taloyhtiöille tulostettavia materiaaleja.

”Isännöitsijät ovat olleet aktiivisesti mukana välittämässä tiedotteita asukkaille ja toivottavasti yhteistyö jatkuu edelleen. Kiitos siitä heille!” Nyberg toteaa.

Käytännössä puolivuotinen kokeilu alkaa kuun vaihteessa. Taloyhtiöt ovat vaihtaneet yhden kolmanneksen olemassa olevista sekajäteastioistaan muovipakkauksille, tai vaihtoehtoisesti voineet hankkia uuden lisäastian kokeilua varten.

Muovijäteastiat tyhjentää kaksi kuljetusyritystä omilla alueillaan kerran viikossa. Kerättävä pakkausmuovi paalataan Mustankorkean jätekeskuksella ja toimitetaan Riihimäelle Fortumin käsittelylaitokseen jatkojalostukseen.

01.

marraskuu

Mustankorkea

Petra Thurén