Ajankohtaista

PVC-muovista ei kannata huolestua - näin lajittelet

Muovipakkausten lajitteluohjeissa mainittava PVC-muovi herättää paljon kysymyksiä: mistä sen tunnistaa ja miten se lajitellaan? PVC:stä ei kannata olla huolissaan – sitä ei ole elintarvike- ja pesuainepakkauksissa käytännössä koskaan.

08.

marraskuu

08.11.

Mustankorkea

Petra Thurén

PVC:stä valmistetaan esimerkiksi putkia, letkuja ja muita rakennusmateriaaleja, leluja, äänilevyjä ja niiden koteloita, muovikortteja ja pressuja. Mitkään näistä eivät siis kuulu muovinkeräykseen materiaalinsa puolesta, mutta myöskään siksi, että ne eivät ole pakkauksia. 

PVC:n kierrätysmerkintä on nuolikolmion sisällä oleva numero 3 tai 03. Jos kierrätysmerkintä puuttuu, laadun voi testata taivuttamalla. Jos kirkas muovi muuttuu taittaessa valkoiseksi, se hyvin todennäköisesti on PVC:tä. Tällöin pakkaus ei käy erilliskeräykseen, vaan sen paikka on sekajäte.

Nyrkkisääntönä: Jos muovipakkaus on peräisin kotisi jääkaapista tai kylpyhuoneesta, se hyvin suurella todennäköisyydellä soveltuu muovinkeräykseen materiaalinsa puolesta.

 

08.

marraskuu

Mustankorkea

Petra Thurén