Ajankohtaista

Taloyhtiöt innostuivat muovinkeräyskokeilusta

Marraskuussa Jyväskylässä alkavassa taloyhtiöiden muovinkeräyskokeilussa on mukana lähes 200 taloyhtiötä.

Tyypillistä kotitalouden pakkausmuovijätettä.

01.

lokakuu

01.10.

Mustankorkea

Petra Thurén

Mustankorkean järjestämään taloyhtiöiden muovinkeräyskokeiluun ilmoittautui kesän aikana lähes kaksisataa taloyhtiötä. Lähes kaikki hyväksyttiin mukaan kokeiluun.

Mukaan haettiin vähintään 20 huoneiston kiinteistöjä etukäteen rajatulta alueelta. Lisäksi vaadittiin taloyhtiön hallituksen päätös kokeiluun ilmoittautumisesta.

”Lähes kaikki täyttivätkin nämä edellytykset, mikä oli erittäin positiivinen asia. Vain muutama taloyhtiö jouduttiin tällä kertaa jättämään pois kokeilusta. Syynä oli esimerkiksi se, että kiinteistöllä oli käytössä jätteiden syväkeräysastiat, kun kokeilun aikana voidaan tyhjentää vain pinta-astioita”, kertoo Mustankorkean kuljetusvastaava Terttu Nyberg.

Kokeilun alkuun on nyt aikaa kuukausi ja valmistelut Mustankorkealla vauhdissa.

”Tämä on meille iso ponnistus. Kokeilua varten tehdään logistista työtä kuljetusyritysten kanssa ja se vaatii jätekeskuksella tuotannon päässä käytännön järjestelyjä. Viestinnässä ja asiakaspalvelussa on kiirettä, kun kysymyksiä ja toiveita satelee. Tämä kaikki on tietysti ilahduttavaa ja kertoo kuntalaisten innostuksesta. Toivottavasti se konkretisoituu ja näkyy myös oikeaoppisesti lajiteltuina muovipakkauksina kokeilun alettua!”

Taloyhtiöillä on nyt siis kuukausi aikaa huolehtia omasta puolestaan käytännön asioista. Isännöitsijöillä on kokeilussa tärkeä rooli.

”Kaikki viestintä kulkee isännöitsijöiden kautta, sillä meidän on mahdoton tavoittaa kaikkia taloyhtiöiden asukkaita. Lokakuun aikana pitäisi varmistaa ainakin se, että jätetilassa on astiat valmiina ja niihin kiinnitetään asianmukaiset lajittelutarrat. Kaikki tarvittava tieto ja ohjeita löytyy kokeilun kampanjanettisivulta”, Nyberg vinkkaa.

01.

lokakuu

Mustankorkea

Petra Thurén