Ajankohtaista

Mitä meiltä kysytään? Asiakaspalvelumme yleisimmät kysymykset

Mitä tarkoittaa hukkanouto, miksi jäteastiaa ei ole tyhjennetty? Kokosimme tähän artikkeliin asiakkaitamme usein askarruttavia kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Mustankorkean asiakaspalvelijat auttavat kaikissa jäteasioissa puhelimitse ja viesteillä.

09.

elokuu

09.08.

Mustankorkea

Petra Thurén

  • Miksi jäteastiaani ei ole tyhjennetty?

Jäteastioiden tyhjennysreitti voi olla kesken. Tyhjennyksiä voivat hidastaa hankalat keliolosuhteet, kalustorikot, arkipyhät tai sairastapaukset. Toisaalta syynä voi olla se, että jäteastian tyhjennyksen on estänyt edessä oleva auto tai tietyömaa. Liian painavia tai rikkinäisiä astioita ei voida tyhjentää, eikä myöskään sellaisia astioita, joissa on sinne kuulumatonta (esimerkiksi vaarallista) jätettä.

  • Mitä tarkoittaa laskulla oleva hukkanouto?

Jäteauton kuljettaja kuittaa astian tyhjennysyrityksen hukkanoudoksi. Syynä hukkanoutoon voi olla jäteastian edessä oleva auto, se ettei astiaa löydy tai se, että astia on tyhjä. Hukkanouto on asiakkaalle samanhintainen kuin normaali jäteastian tyhjennys.

  • Miten arkipyhät vaikuttavat tyhjennysaikatauluihin?

Jäteautot eivät liiku pyhäpäivinä (helatorstai, vappu, joulun pyhät ym.). Arkipäivälle osuva pyhä saattaa joko aikaistaa tai viivästyttää jäteastian tyhjennysaikataulua hieman.

  • Mitä ylimääräinen tyhjennys maksaa?

Asiakkaan erikseen tilaama ylimääräinen astian tyhjennys on saman hintainen , kuin normaali tyhjennys.

  • En tarvitse biojätteen tyhjennyspalvelua, sillä kompostoin. Miten ilmoitan tästä?

Kompostoinnista tarvitsemme kirjallisen ilmoituksen. Jyväskyläläiset ja muuramelaiset voivat kätevimmin tehdä ilmoituksen nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Toivakan ja Laukaan asukkaat ilmoittavat kompostoinnista jätehuoltoviranomaiselle eli Jyväskylän seudun jätelautakunnalle.  Paperisen ilmoituslomakkeen paluukuorella voi tilata Mustankorkean asiakaspalvelusta.

  • Sekajäteastiaani tyhjennetään kerran kuussa, miksi heinäkuussa tyhjennyskertoja oli kuitenkin kaksi?

Jäteastioiden tyhjennysväli voi olla neljä viikkoa, jolloin tyhjennykset ovat useimmiten kerran kuussa. Kkun kyseessä on pidempi kuukausi ja ensimmäinen tyhjennyspäivä sattuu olemaan alkukuusta, voi seuraava neljän viikon jakson jälkeinen tyhjennys osua samalle kuukaudelle.

  • Olen muuttamassa uuteen osoitteeseen. Miten menettelen jätehuoltosopimuksen kanssa?

Kätevimmin jätehuoltosopimuksen solmiminen uuteen osoitteeseen hoituu nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Voit myös solmia jätehuoltosopimuksen ilmoittamalla meille uuden osoitteesi, jäteastioiden koon ja halutun tyhjennysvälin puhelimitse, viestillä tai chatissa. Muista irtisanoa vanha jätehuoltosopimuksesi samalla.

  • Voinko siirtää jätelaskun eräpäivää?

Voit! Ole yhteydessä laskutukseen niin sovimme eräpäivän siirrosta yhdessä.

 

09.

elokuu

Mustankorkea

Petra Thurén