Ajankohtaista

Jyväskylään ja Muurameen lisää biokaasulla kulkevia jäteautoja

Mustankorkea Oy on tehnyt uudet sopimukset jätteenkuljetuksesta Muuramessa ja osissa Jyväskylää. Kilpailutuksen perusteella Vaajakoskelle ja Muurameen tulee uusi jätteenkuljettaja, joka ei ole aiemmin ajanut Jyvässeudulla. Ensi keväänä alkavilla reiteillä seka- ja biojätteet kerätään biokaasulla.

Jyväskylässä on reilun vuoden liikennöinyt kolme biokaasujäteautoa. Kuva tankkausaseman avajaisista elokuulta 2017.

29.

elokuu

29.08.

Mustankorkea

Petra Thurén

Mustankorkea Oy kilpailutti keväällä kolmen alueen jätekuljetukset päättymässä olevien sopimusten vuoksi. Jätehuolto Laine Oy aloittaa jäteastioiden tyhjennykset Muuramessa ja Vaajakoskella. Jyväskylän Kuokkalassa jätekuljetuksista huolehtii ensi keväästä alkaen Lassila&Tikanoja Oyj. Kilpailutuksessa edellytettiin biokaasukäyttöisiä jäteautoja seka- ja biojätteen keräilyssä.

”Jätehuolto Laine hankkii kolme ja L&T kaksi kaasuautoa. Autot ajavat paikallisella polttoaineella, joka tuotetaan heidän keräämästään alueen biojätteestä. Tämä on merkittävä harppaus biokaasun käytössä järjestetyssä jätteenkuljetuksessa”, iloitsee toimitusjohtaja Esko Martikainen.

Jätekuljetusten järjestäminen ja kilpailutus siirtyi Jyväskylässä ja Muuramessa kunnilta yhtiön vastuulle viime vuonna. Nyt allekirjoitetut kuljetussopimukset ovat viisivuotisia ja alkavat huhtikuussa 2019. Laukaassa ja Toivakassa kiinteistönomistaja tilaa toistaiseksi jäteastiatyhjennyksen haluamaltaan yhtiöltä.

Jyväskylässä liikennöi ennestään kolme Sihvari Oy:n kaasujäteautoa. Myös tulevissa kilpailutuksissa Mustankorkea Oy edistää biokaasun käyttöä jäteautojen polttoaineena.

29.

elokuu

Mustankorkea

Petra Thurén