Ajankohtaista

Vaarallisten jätteiden kiertävä keräys toukokuussa

Nyt on aika hankkiutua eroon varaston perukoilla lojuvista maalipurkin pohjista, öljyistä ja auton akuista. Mustankorkean vaarallisten jätteiden kiertävä keräys starttaa jälleen toukokuussa ja pysähtyy useissa paikoissa neljän kunnan alueella.

20.

huhtikuu

Mustankorkea

Petra Thurén

Vaarallisten jätteiden kiertävä keräys on tänä vuonna entistä laajempi ja ulottuu myös Toivakkaan saakka. Kierros alkaa Laukaasta ja yhteensä pysähdyspaikkoja on lähes neljäkymmentä. Katso koko aikataulu ja lähin pysähdyspaikka tästä.

Vaarallisten jätteiden keräykseen saa tuoda jäteöljyjä (enintään 50 l/asiakas), öljyisiä jätteitä, ajoneuvojen akkuja (enintään 5 kpl/asiakas), moottoriajoneuvojen nesteitä, sekä maaleja, liuottimia, happoja ja emäksiä yms. kemikaaleja. Keräyksessä ei oteta vastaan sähkö- ja elektroniikkaromuja, paristoja tai lääkejätteitä.

Ympäri vuoden vaarallisia jätteitä voi tuoda Mustankorkean pysyviin keräyskontteihin, joita on Jyvässeudulla yhteensä kaksitoista.
”Keväisellä keräyskierroksella liikkuva kontti tuodaan entistä lähemmäksi kuntalaisia, jolloin vaaralliset jätteet saadaan varmasti ja helposti asianmukaiseen jatkokäsittelyyn. Toivomme, että kuntalaiset innostuvat tyhjentämään varastojaan ja hyödyntävät tätä maksutonta palvelua”, sanoo Mustankorkean kuljetusvastaava Terttu Nyberg.

Mustankorkea pakkaa jätelajit erilleen kuljettamista varten ja toimittaa ne valtakunnalliselle vaarallisten jätteiden käsittely-yhtiö Fortum Waste Solutions Oy:lle (ent. Ekokem). Siellä jäte käsitellään vaarattomaksi ja hyödynnetään energiana tai loppusijoitetaan vaarallisille jätteille tarkoitetulle alueelle.

20.

huhtikuu

Mustankorkea

Petra Thurén