Ajankohtaista

Puutarhajätteet maksutta koko toukokuun ajan – keräys myös Laukaassa ja Toivakassa

Mustankorkean jätekeskus ottaa jälleen koko toukokuun ajan kotitalouksien puutarhajätteet vastaan ilmaiseksi. Veloituksetta voi tuoda oksia, risuja ja haravointijätettä. Kuun puolivälistä eteenpäin puutarhajätteille on omat keräyspisteensä myös Laukaassa, Lievestuoreella ja Toivakassa.

30.

huhtikuu

Mustankorkea

Petra Thurén

Jo perinteeksi muodostunut puutarhajätekampanja alkaa jälleen heti vapun jälkeen, eli keskiviikkona 2.5.2018. Maksuton vastaanotto jatkuu koko kuukauden ajan jätekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.

Kevät on Mustankorkean jätekeskuksella vuoden kiireisintä aikaa, ja autoletkoihin kannattaa jälleen varautua. Viime vuonna vilkkaimpana päivänä jätekeskuksella asioi lähes 1400 asiakasta.

Ilmaisia puutarhajätteitä tuotaessa jätekeskukselle ei tarvitse ajaa vaaka-aseman kautta. Portilla on erilliset opasteet, jotka ohjaavat oikeaan paikkaan huoltotietä pitkin.

Jotta asiointi ja kuorman purku olisi mahdollisimman sujuvaa ja helppoa, kannattaa puutarhajätteet lajitella erikseen jo peräkärryä pakatessa. Oksat ja risut sekä haravointijätteet kerätään purkupaikalla omiin, kylteillä merkattuihin kasoihinsa, koska ne käsitellään eri tavoilla.

Erilliset keräyspaikat myös Laukaaseen ja Toivakkaan

Tänä vuonna Mustankorkea järjestää risujen ja oksien keräyksen myös Laukaasta ja Toivakasta. Kunnissa on jo pitkään kerätty puutarhajätteitä ja Mustankorkea haluaa jatkaa perinnettä. Näin myöskään matka jätekeskukselle ei muodostu keväisten pihajätteiden asianmukaisen käsittelyn esteeksi.

Laukaan ja Toivakan keräyspisteet avataan asiakkaille toukokuun puolessa välissä ja keräys jatkuu kesäkuun puolelle. Keräyspisteille voi omatoimisesti viedä risuja ja oksia, jotka Mustankorkea kuljettaa jatkokäsittelyyn.

Laukaaseen tulee kaksi keräyspaikkaa: toinen Lievestuoreelle Mörkökorventielle ja toinen Haukilammetiellä sijaitsevalle kunnan maankaatopaikalle. Toivakan puutarhajätteiden keräyspaikka sijaitsee parin kilometrin päässä kunnan keskustasta, Ajakantiellä. Keräyspaikat on merkitty kyltein.

30.

huhtikuu

Mustankorkea

Petra Thurén