Ajankohtaista

Joululahjoituksella iloista yhdessäoloa omaishoitajille

Mustankorkea on perinteisesti lahjoittanut joulumuistamisiin varatut rahat hyvään tarkoitukseen, ja tänä vuonna kohteeksi valikoitui lukuisten ehdotusten joukosta Jyvässeudun Omaishoitajat ry. Lahjoitussumman yhdistys käyttää jäsenilleen avoimen, yhteisen kesäjuhlan järjestämiseen.

Jyvässeudun Omaishoitajat ry:n toiminnanjohtaja Elisa Järvenpää ja puheenjohtaja Pirjo Isännäinen.

06.

helmikuu

06.02.

Mustankorkea

Petra Thurén

Jyvässeudun Omaishoitajat ry on perustettu vuonna 1997 ja sillä on noin 250 jäsentä. Yhdistys järjestää jäsenilleen yhteisiä retkiä, ryhmätoimintaa ja koulutusta.  Kaikki toiminta järjestetään yhdessä ja talkoohenkeä löytyy.

”Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja vertaistuki, mutta myös yksilöllinen opastus esimerkiksi tukiasioissa”, kertoo toiminnanjohtaja Elisa Järvenpää.

Mustankorkean joululahjoituksen kohde valikoitui lukuisten ehdotusten joukosta ja kuntalaiset pääsivät kerryttämään summaa osallistumalla Törppö-kampanjaan. Yhteensä kinkkurasvaa ”törpötettiin” 700 euron edestä. Yhdistyksellä on jo käyttökohde lahjoituspotille.

”Järjestämme jäsenille avoimen kesätapahtuman yhdessä Laukaan yhdistyksen kanssa. Ohjelmassa tulee olemaan ainakin hyvää ruokaa ja iloista yhdessäoloa. Jäsenemme ovat pääosin iäkkäitä ihmisiä, ja heille on tärkeää jakaa kokemuksia ja vaihtaa kuulumisia muiden omaishoitajien kanssa”, toiminnanjohtaja Järvenpää sekä puheenjohtaja Pirjo Isännäinen kertovat.

Omaishoitajat pitävät huolta läheisestään, joka sairaudesta tai muusta hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjesta omatoimisesti. Järvenpää ja Isännäinen lähettävät kaikkien omaishoitajien puolesta kiitoksensa kaikille Törppö-kampanjaan osallistuneille ja lahjoituksen saajaa ehdottaneille.

”Mahtavaa, että tämä vaativa työ saa arvostusta ja huomiota!”

06.

helmikuu

Mustankorkea

Petra Thurén