Ajankohtaista

Joulukuuset kiertoon loppiaiseen mennessä - Muuramessa keräys tehostuu

Joulukuusten keräys alkaa Jyväskylässä ja Muuramessa heti loppiaisen jälkeen. Mustankorkea kerää ja käsittelee 8. tammikuuta mennessä keräyspisteisiin toimitetut kuuset maksutta.

02.

tammikuu

Mustankorkea

Petra Thurén

Aiemmista vuosista poiketen muuramelaisten omakotitalojen ja pienten, alle viiden huoneiston asunto-osakeyhtiöiden asukkaiden kuuset kerätään nyt hyötykeräyspisteiltä. Yli viiden huoneiston yhtiöiden asukkaat voivat viedä kuusensa oman taloyhtiön jätekatokselle. Näin toimitaan myös Jyväskylässä.

”Erilliskeräyksellä haluamme parantaa kierrätysastetta. Kun kuuset on aiemmin kerätty Muuramessa sekajätteen tyhjennysten yhteydessä, on ne myös käsitelty sekajätteenä. Nyt kuuset saadaan hyötykäyttöön”, kertoo Mustankorkea Oy:n kuljetusvastaava Terttu Nyberg.

Jyväskylän ja Muuramen alueen kuusien keräily jatkuu tammikuun loppuun saakka.

”Ei siis kannata huolestua, jos oman taloyhtiön kuusia ei ole haettu pois heti ensimmäisen viikon aikana. Kaikki kerätään kyllä”, Nyberg muistuttaa.

Aikataulussa jätekatoksiin ja hyötykeräyspisteille jätetyistä joulukuusista ei mene erillistä maksua. Tämän jälkeen kuuset kerätään kiinteistöiltä sekajätteenä ja niistä veloitetaan jätetaksan mukainen maksu.

Kuuset tuodaan Mustankorkean jätekeskukselle, missä ne haketetaan ja hyödynnetään kompostoinnissa tukiaineena.

Laukaassa ja Toivakassa joulukuusten kanssa toimitaan edellisvuosien tapaan.

02.

tammikuu

Mustankorkea

Petra Thurén