Ajankohtaista

Mustankorkeasta kuntaomisteinen jäteyhtiö

19.

joulukuu

2014

19.12.

Mustankorkea

Mustankorkea

Ilmakuva

Vapo Oy:n ja Jyväskylän kaupungin välinen osakekauppa koskien Mustankorkea Oy:n osakkeita on toteutunut. Valtuuston päätös sai lainvoiman, kun päätöksestä tehtyä valitusta ei otettu käsittelyyn Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Kaupan myötä Mustankorkeasta tuli täysin kuntaomisteinen jäteyhtiö.

Vapon ja Jyväskylän kaupungin välisestä osakekaupasta sovittiin jo keväällä 2012 ja Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupan. Valtuuston päätös sai lainvoiman, kun päätöksestä tehtyä valitusta ei otettu käsittelyyn Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Oikeus totesi, ettei valittaja ole Jyväskylän kaupungin jäsen eikä näin ollen oikeutettu valittamaan valtuuston päätöksestä. Kaikkiaan valitusprosessi kesti noin 2,5 vuotta.

”Tämä merkitsee sitä, että tulevaisuudessa Mustankorkea suuntaa palvelujen painopistettä enemmän kuntalaisten ja kuntien sekä muiden julkisten toimijoiden suuntaan yrityksiä unohtamatta, kertoo Mustankorkea Oy:n toimitusjohtaja Esko Martikainen. Palveluja myös laajennetaan koskemaan mm. jätteiden kuljetuksia ja jäteneuvontaa. Edelleen jätehuollon kokonaisvaltainen kehittäminen Jyvässeudulla tulee olemaan enemmän Mustankorkean vastuulla, kuvailee Martikainen.”

Jyväskylän kaupunginvaltuuston 14.5.2012 hyväksymä Vapo Oy:n ja Jyväskylän kaupungin välinen kauppa Mustankorkean osakkeista toteutui 17.12.2014. Kaupassa Jyväskylän kaupunki osti Vapolta sen omistamat 55 % Mustankorkean osakkeista. Kaupan myötä Mustankorkea on täysin kuntaomisteinen jäteyhtiö, jonka omistajina ovat Jyväskylän kaupunki (91,6 %), Laukaan (5,8 %) ja Muuramen (2,6 %) kunnat.

Lisätietoja:

Esko Martikainen, toimitusjohtaja, Mustankorkea Oy
puh. 040 7248 744, esko.martikainen@mustankorkea.fi

19.

joulukuu

2014

Mustankorkea

Mustankorkea